αντικατάσταση σκληρού δίσκου desktop pcsecurity

Εξυπηρέτηση χώρο σας

Εγγύηση επισκευών

Πληρωμή με POS

Γνήσια ανταλλακτικά

Η αλλαγή σκληρού δίσκου desktop γίνεται άμεσα στο χώρο σας. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα χρόνια μπορεί να διαρκεί η ζωή ενός σκληρού δίσκου; Ο σκληρός δίσκος είναι ένα σημαντικό κομμάτι του υπολογιστή μας. Περιέχει όλα τα αρχεία μας από εικόνες μέχρι τη μουσική και τα έγγραφά μας. Είναι από τα μέρη του υπολογιστή μας που υπόκειται περισσότερη φθορά. Ποιες είναι οι ενέργειες εκείνες που τον φθείρουν και πότε πρέπει να ανησυχείτε γι’ αυτόν; Όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσουμε παρακάτω.

 

Πριν αναφερθούμε σε αυτά τα ερωτήματα ας δούμε λίγα πράγματα για τον σκληρό δίσκο όπως αυτός ήταν παλιά.

 

Αρχικά, ο σκληρός δίσκος έτσι όπως τον ξέρουμε σήμερα δεν υπήρχε παλιά. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές εξελίχθηκαν αρκετά μέσα στα χρόνια. Οι χρήστες πριν την εφεύρεση των σκληρών, έπρεπε να χρησιμοποιούν δισκέτες. Ο σκληρός δίσκος είναι σημαντικός επειδή μπορεί να αποθηκεύει δεδομένα μεγάλου μεγέθους και διαθέτει αξιοπιστία.

 

Πώς λειτουργεί;

Ο σκληρός δίσκος λειτουργεί με δύο βασικά μέρη. Το πρώτο είναι οι περιστρεφόμενοι δίσκοι στο εσωτερικό του και το δεύτερο ο βραχίονας (βοηθάει στην κίνηση των δίσκων). Οι αποστάσεις μέσα στο δίσκο είναι πολύ μικρές και η σκόνη θεωρείται ο μεγαλύτερος εχθρός του. Μπορεί να προκαλέσει πολλά καταστροφικά αποτελέσματα.

Ποιά είναι η διαρκεία ζωής ενός σκληρού δίσκου;

Με την εξέλιξη των σκληρών και τις νέες τεχνολογίες η ζωή του έχει παραταθεί κατά πολύ. Όμως, η τριβή συνεχίζει να είναι εχθρός τους και μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη. Όταν θέλουμε να υπολογίσουμε τη διάρκεια ζωής ενός σκληρού δίσκου τότε το μετράμε ανάλογα με τους κύκλους. Δηλαδή πόσες φορές έχει κλείσει κι έχει ξεκινήσει πάλι. Ένας συνηθισμένος αριθμός είναι 30.000-50.000. Σύμφωνα με έρευνες το μεγαλύτερο ποσοστό των σκληρών αντέχουν μέχρι και τέσσερα χρόνια.

 

Πώς να κάνετε σωστή χρήση του σκληρού;

Για να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το σκληρό σας χωρίς να σας δημιουργήσει προβλήματα θα πρέπει 1) Να μη σας πέσει κάτω 2)Να μην καλύπτετε τη μικρή τρύπα πάνω στο δίσκο 3)Να μη ξεβιδώσετε το σκληρό σας ενώ τον θέλετε. Στην πρώτη περίπτωση όπως είναι λογικό εάν πέσει κάτω ο δίσκος, το πιθανότερο είναι να καταστραφεί, εκτός κι αν σταθείτε τυχεροί. Στη δεύτερη περίπτωση η μικρή τρύπα στο πάνω μέρος σχετίζεται με τον αέρα. Είναι σημαντική γιατί βοηθάει τον σκληρό δίσκο να λειτουργεί σωστά. Τέλος, στη τρίτη περίπτωση ποτέ δε ξεβιδώνετε τον δίσκο ενώ έχετε δεδομένα μέσα και τον χρειάζεστε.

 

Πώς να καταλάβετε ότι ο σκληρός δίσκος αντιμετωπίζει πρόβλημα;

Εάν ο σκληρός δίσκος έχει πρόβλημα τότε θα το καταλάβετε από συγκεκριμένες ενδείξεις. Μπορείτε να βρείτε τα τυχόν προβλήματα σε ένα πρωτόκολλο με το όνομα Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology. Αυτό σας δείχνει αναλυτικά τα προβλήματα του σκληρού σας από την κατάσταση υγείας μέχρι τη θερμοκρασία του.

 

Επίσης, άλλα συμπτώματα που μας προειδοποιούν ότι ο δίσκος μας έχει πρόβλημα, είναι μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:

  • Ο υπολογιστής αργεί πολύ να κάνει εκκίνηση και φόρτωση του λειτουργικού συστήματος.
  • Ακούγεται θόρυβος κατά την ανάγνωση και την εγγραφή δεδομένων.
  • Δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος για αποθήκευση νέων αρχείων.
  • Ο υπολογιστής φορτώνει το λειτουργικό σύστημα, αλλά δεν έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας.
  • Όταν ο δίσκος έχει παλιώσει, με συνέπεια να έχει μειωθεί η ταχύτητα και το μέγεθος ανάγνωσης των αρχείων (σε σχέση με τα νέα μοντέλα).
  • Λόγω φυσιολογικής φθοράς. Από τη χρήση, τη σκόνη και την υγρασία. Ο μέσος όρος ζωής ενός δίσκου υπολογίζεται γύρω στα 5 χρόνια.
  • Όταν η χωρητικότητα του δίσκου δεν καλύπτει πλέον τις ανάγκες σας.

 

Πότε να προβούμε στην αλλαγή σκληρού δίσκου desktop;

Αν πλέον ο υπολογιστής δεν έχει άλλο διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης ή ο δίσκος σας σταμάτησε να ανταποκρίνεται, μπορούμε να προβούμε στην εγκατάσταση με έναν καινούργιο σκληρό δίσκο. Εάν θέλετε να αναβαθμίσετε τον παλιό σας δίσκο με έναν μεγαλύτερης χωρητικότητας, μπορούμε να μεταφέρουμε τα δεδομένα από τον παλιό στον καινούργιο δίσκο.

Η λύση

Άμεση αλλαγή σκληρού δίσκου desktop. Επικοινωνήστε μαζί μας για να προβούμε στον έλεγχο του υπολογιστή σας. Αν επιβεβαιώσουμε το πρόβλημα  θα σας προτείνουμε την καλύτερη λύση και θα την εφαρμόσουμε άμεσα, προστατεύοντας συγχρόνως τα πολύτιμα δεδομένα σας.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν η αλλαγή σκληρού δίσκου desktop δεν πραγματοποιηθεί έγκαιρα, υπάρχει περίπτωση να τεθεί εκτός λειτουργίας και να χάσετε τα δεδομένα σαςΣε κάθε περίπτωση καλό θα είναι να απευθυνθείτε σε εμάς για την ασφάλεια των δεδομένων σας.