επισκευή από πτώση υγρών laptop pcsecurity

Εξυπηρέτηση χώρο σας

Εγγύηση επισκευών

Πληρωμή με POS

Γνήσια ανταλλακτικά

Η  διάγνωση στην περίπτωση πτώση υγρών στο laptop πρέπει να γίνει σε άμεσο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να μπορεί να διασφαλίσει την επανέναρξη της λειτουργίας του laptop σας χωρίς μεγάλο κόστος. Σε περίπτωση που πέσει κάποιο υγρό πάνω στο πληκτρολόγιο ή γενικότερα πάνω στο laptop σας, χρειάζεται ψυχραιμία. Αμέσως θα πρέπει να καθαρίσετε την περιοχή όπου έπεσε το υγρό. Συγκεκριμένα, το νερό μπορεί να διαβρώσει ζωτικής σημασίας εξαρτήματα του φορητού υπολογιστή σας και να προκαλέσει σοβαρή ζημιά.

Η πτώση υγρού είναι ένα συνηθισμένο μεν, αλλά επικίνδυνο ατύχημα για τη συσκευή. Γι αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τον υπολογιστή σας.

Εάν λοιπόν, συμβεί αυτό θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  • Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή άμεσα
  • Αφαιρέστε την μπαταρία του και το καλώδιο φόρτισης
  • Σκουπίστε τον υπολογιστή με επιμέλεια, να φύγει κάθε ίχνος υγρού από το εξωτερικό μέρος
  • Αφήστε το καπάκι της οθόνης ανοιχτό
  • Γυρίστε τον ανάποδα για να φύγουν τα υγρά
  • Εάν η ποσότητα του υγρού είναι αρκετή, στεγνώστε με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά, αλλά ρυθμίστε το ώστε να βγάζει κρύο αέρα
  • Μην ανάψετε για κανένα λόγο το λάπτοπ σας εάν δεν έχει στεγνώσει
  • Ζητήστε άμεσα τη βοήθεια του τεχνικού

Μπορεί να νομίζετε πως η πτώση υγρών στον υπολογιστή δεν είναι κάτι σημαντικό όσο άλλα ατυχήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις η πτώση υγρού δε δημιουργεί πρόβλημα στη συσκευή εάν αυτή στεγνώσει και δεν έχει εισχωρήσει το υγρό στο εσωτερικό. Εάν έπεσε κάποιο αναψυκτικό τότε χρειάζεται ειδικός καθαρισμός διότι τα αναψυκτικά περιέχουν μέσα ζάχαρη και δημιουργούν κάτι σαν κόλα. Τελευταία και δύσκολη περίπτωση είναι το θαλασσινό νερό. Αυτό περιέχει μεγάλο ποσοστό αλατιού και δημιουργεί γρήγορη και καταστροφική οξείδωση.

Η λύση είναι να μας εμπιστευθείτε τον υπολογιστή σας διότι η εξειδικευμένη ομάδα μας είναι έτοιμη να σας βοηθήσει σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Στην επισκευή από πτώση υγρών από την στιγμή που θα μας παραδόσετε το laptop έως να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκατάσταση της ελέγχουμε όλα τα επιμέρους τμήματα π.χ. σκληρό, μνήμη κλπ για τυχόν βλάβες. Ειδικότερα, θα απομακρύνουμε όλα τα υγρά από τον υπολογιστή σας και θα κάνουμε καθαρισμό όλων των περιοχών. Επίσης, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί η διάβρωση της μητρικής στο μέλλον. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εάν αφήσετε το υγρό και παραμείνετε στο ότι απλά το σκουπίσατε εξωτερικά, δεν είναι η λύση στο πρόβλημα.

Η επισκευή μητρικής πλακέτας είναι μια δύσκολη διαδικασία καθώς επάνω στη μητρική βρίσκονται όλα τα στοιχεία του laptop σας. Θα πρέπει να επιλέξετε την εξειδικευμένη ομάδα μας για να σας βοηθήσει ώστε να μην χάσετε τα δεδομένα σας αλλά και τον υπολογιστή σας. Μην καθυστερείτε να απευθύνεστε στους ειδικούς μας μόλις σας παρουσιαστούν οι πρώτες ενδείξεις θα πρέπει να προλάβουμε οποιαδήποτε βλάβη.
Έτσι λοιπόν, κάνουμε διάγνωση του υπολογιστή για να επιβεβαιώσουμε το πρόβλημα. Αν όντως εκτιμηθεί κάποιο πρόβλημα στη μητρική πλακέτα περνάμε στα υπόλοιπα βήματα.

Προσοχή! Ο χρόνος αποκατάστασης της συγκεκριμένης βλάβης εξαρτάται άμεσα από το χρόνο αποστολής του ανταλλακτικού από την κατασκευάστρια εταιρεία. Αν εκτιμηθεί ότι αυτός ο χρόνος είναι μεγάλος υπάρχει δυνατότητα ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, κατά την απόλυτη κρίση μας και με συγκεκριμένους όρους να σας παραχωρήσουμε laptop αντικατάστασης.