Η προστασία iMac από malware και ιούς είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει αρκετό κόσμο. Αρκετός είναι ο κόσμος που ακόμη υποστηρίζει ότι οι υπολογιστές Mac δεν μπορούν να προσβληθούν από κακόβουλο λογισμικό. Η άποψη αυτή ωστόσο είναι αρκετά ξεπερασμένη αφού όπως και σε κάθε άλλο λειτουργικό σύστημα υπάρχει ο συγκεκριμένος κίνδυνος. Ακολουθώντας μερικές μικρές συμβουλές θα μπορέσετε να συμβάλετε καλύτερα στην προστασία του iMac σας

Κρατήστε το iMac σας ενημερωμένο

macos updateΤο λογισμικό macOS σας ειδοποιεί για νέες ενημερώσεις. Σταματήστε να πατάτε κάθε φορά «Υπενθύμιση Αργότερα». Ο πιο σημαντικός και ευκολότερος τρόπος για την προστασία iMac από κακόβουλο λογισμικό είναι να ενημερώσετε το macOS και όλες τις εφαρμογές σας. Μια αναβάθμιση iMac συμβάλει σε  πολύ μεγάλο βαθμό στην ασφάλεια του υπολογιστή σας. Οι ενημερώσεις για τις εφαρμογές σας είναι επίσης απαραίτητες. Ο περιηγητής σας είναι μια από τις πιο επικίνδυνες εφαρμογές για να μολυνθεί από κάποιο ανεπιθύμητο λογισμικό malware. Το ίδιο ισχύει και με αρκετές ακόμη εφαρμογές. Ευτυχώς το Mac App Store καθιστά τις ενημερώσεις μια πολύ εύκολη διαδικασία, τοποθετώντας όλες τις ενημερώσεις συστήματος και εφαρμογών σε ένα μέρος.

Καλύτερη προστασία iMac με λογισμικό που εμπιστεύεστε

Σίγουρα το να βρείτε μια «σπασμένη» εφαρμογή χωρίς να την πληρώσετε είναι δελεαστικό. Ωστόσο η εγκατάσταση πειρατικών εφαρμογών σε ένα iMac από μη ασφαλείς τοποθεσίες είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να καταλήξετε με κακόβουλο λογισμικό. Επιπρόσθετα, δώστε μεγάλη προσοχή σε διαφημίσεις του τύπου “Το Adobe Flash Player θέλει αναβάθμιση”. Εάν εγκαταστήσετε λογισμικό από μη αξιόπιστους ιστότοπους, πιθανόν να σας μεταφέρει κάποιο κακόβουλο λογισμικό. Αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει πάντα να κατεβάζετε λογισμικό από το Mac App Store ή απευθείας από την επίσημη ιστοσελίδα του λογισμικού.

Διατηρήστε την προστασία ταυτότητας συστήματος για μεγαλύτερη προστασία iMac

Η προστασία ταυτότητας του συστήματος (System Identity Protection ή εν συντομία SIP) καθιστά ουσιαστικά αδύνατο για οτιδήποτε άλλο εκτός από τις ενημερώσεις macOS να αλλάξει βασικές πτυχές του λειτουργικού συστήματος. Αρκετός είναι ο κόσμος αναζητάει τρόπους να απενεργοποιήσει την προστασία ταυτότητας συστήματος. Στόχος να μπορέσουν να τροποποιήσουν βασικές λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος. Ωστόσο το ίδιο θα μπορέσει να κάνει και ένα κακόβουλο λογισμικό. Και μάλιστα κακόβουλα λογισμικά που τροποποιούν τον πυρήνα του λειτουργικού σας είναι αρκετά δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Έτσι, αν θέλετε την μέγιστη προστασία iMac θα πρέπει να έχετε πάντοτε ενεργοποιημένη την  προστασία ταυτότητας του συστήματος.

Εάν ωστόσο έχετε ήδη προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και ένας τεχνικός υπολογιστών θα αναλάβει τον καθαρισμό του υπολογιστή σας ή σε περίπτωση που η ζημιά είναι εκτεταμένη θα φροντίσει για την επισκευή iMac ή για μια «καθαρή» εγκατάσταση MacOs στον iMac υπολογιστή σας.