Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δούμε μερικές συμβουλές για την ασφάλεια του laptop όταν ταξιδεύετε. Δεν είναι λίγοι αυτοί που κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, είτε επαγγελματικού είτε για προσωπικούς λόγους, παίρνουν μαζί τους το laptop τους. Καλό θα ήταν για παν ενδεχόμενο να γνωρίζετε κάποια πράγματα πριν αποφασίσετε να ταξιδέψετε παρέα με τον φορητό σας υπολογιστή.

Αρχικά, ένα πολύ σημαντικό που ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει, είναι οι βασικές πληροφορίες που φέρει το laptop τους. Θα πρέπει πάντα να έχετε αποθηκευμένο σε ένα ασφαλές σημείο (σε χαρτί στο πορτοφόλι σας, στο κινητό σας κλπ.) τη μάρκα, το μοντέλο και το σειριακό αριθμό του υπολογιστή σας. Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε όλες αυτές της πληροφορίες για την ασφάλεια του laptop, σε περίπτωση που χρειαστεί να το δηλώσετε για απώλεια ή κλοπή στην αστυνομία. Ευχόμαστε ποτέ να μην βρεθείτε σε μια τέτοια θέση, ωστόσο καλό θα ήταν να είστε προετοιμασμένοι γι όλα τα ενδεχόμενα.

Βασικές ενέργειες για καλύτερη ασφάλεια του laptop σας σε ένα ταξίδι

laptop ταξίδια

Κρατήστε αντίγραφο ασφαλείας (backup) όλων των απαραίτητων αρχείων σας καθώς και των αποθηκευμένων κωδικών. Η τήρηση ενός αντιγράφου ασφαλείας είναι απαραίτητη πάντοτε. Ειδικά όταν πρόκειται να ταξιδέψετε και έχετε μαζί σας τον υπολογιστή. Καλό θα ήταν να διατηρείτε ένα backup σε κάποιο εξωτερικό σκληρό δίσκο που θα έχετε στο σπίτι σας ή επιλέγοντας τις υπηρεσίες cloud για μεγαλύτερη ευκολία. Με τον τρόπο αυτό δεν θα χάσετε ποτέ τα προσωπικά σας αρχεία ότι και αν συμβεί.

Δείχνετε την δέουσα προσοχή στην ασφάλεια του laptop σας κατά τη σύνδεση σε κοινόχρηστα δίκτυα wifi. Σίγουρα το να υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο wifi, είναι ένα ευχάριστο πλεονέκτημα σε ένα ταξίδι. Ωστόσο κρύβει και κινδύνους που πολλοί αγνοούν. Καλό θα ήταν να περιορίσετε την χρήση του ίντερνετ από κοινόχρηστο δίκτυο μόνο στην περιήγηση στο internet. Αποφεύγετε να ανεβάζετε προσωπικά αρχεία και ευαίσθητες πληροφορίες καθόσον ένα ελεύθερο δίκτυο είναι αρκετά επικίνδυνο. Δεν μπορείτε να είστε σίγουρος αν κάποιος επιτήδειος προσπαθήσει να αποσπάσει αρχεία και πληροφορίες που διαμοιράζεται μέσω του δικτύου αυτού.

Λάθη κατά την μεταφορά του laptop

Ένα επίσης πολύ σημαντικό που θα πρέπει να προσέξετε, είναι η ασφάλεια του laptop σας κατά την μεταφορά. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τοποθετείται το λάπτοπ σας σε τσάντα ή βαλίτσα με άλλες αποσκευές. Και εκτός από αυτό να το τοποθετείται στον χώρο των αποσκευών. Ο φορητός σας υπολογιστής είναι αρκετά ευαίσθητος και μπορεί ανά πάσα στιγμή να υποστεί κάποια ζημιά. Για τον λόγο αυτό, πάντοτε να έχετε το Laptop μαζί σας, στην δική του τσάντα μεταφοράς και να το προσέχετε σαν τα μάτια σας. Αν ωστόσο δεν δώσατε την απαιτούμενη προσοχή στην ασφάλεια του laptop σας , μια επισκευή laptop από τους έμπειρους τεχνικούς μας θα επαναφέρει τον υπολογιστή σας στην αρχική του κατάσταση.

Πολλές φορές, παρατηρείτε το φαινόμενο, αρκετός κόσμος να κουβαλάει το laptop στην τσάντα του χωρίς αυτό να έχει απενεργοποιηθεί. Ειδικά στις περιπτώσεις που πραγματοποιείται κάποιο πολύωρο ταξίδι, είναι πολύ λογικό να υπάρξει υπερθέρμανση και να διακινδυνέψετε την ασφάλεια του laptop σας. Οι βλάβες που προκαλούνται από υπερθέρμανση συνήθως είναι αρκετά σοβαρές και απαιτούν την επισκευή laptop από κάποιον τεχνικό υπολογιστών.