Έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες το σημαντικό θέμα σχετικά με την κατασκοπεία στα Windows 10. Αν και οι φήμες είναι πολλές για την Microsoft, ότι κατασκοπεύει τους  χρήστες, τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Αποδείξεις σχετικά με αυτές τις φήμες δεν υπάρχουν.

 

Πάντως, το νέο σύστημα της Microsoft  χρειάζεται online σύνδεση για να εκτελέσει κάποιες βασικές λειτουργίες. Μία από αυτές είναι η ενημέρωση του καιρού, σύμφωνα με τη τοποθεσία του χρήστη.

 

Πολλές είναι οι αντιδράσεις των χρηστών αλλά και ο πανικός που έχει προκληθεί. Χωρίς επιβεβαιωμένη απάντηση της Microsoft, οι χρήστες θα πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προστατευθείτε. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να κρατάτε ασφαλή όλα σας τα δεδομένα θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποιες διεργασίες.

 

Ακόμη, είναι καλό να γνωρίζετε ότι το αρχείο με την ονομασία Windows 10 Privacy Tools δεν αποδίδει σωστά, οπότε δεν είναι και ασφαλές. Αυτό συμβαίνει επειδή κάνει εγκατάσταση σε ανεπιθύμητα αρχεία στον υπολογιστή σας.

 

Παρακάτω σας προτείνουμε τα τρία καλύτερα προγράμματα για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της κατασκοπεία.

 

Spybot Anti-Beacon

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υπάρχει παραπάνω από 15 χρόνια και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Πολλοί χρήστες το έχουν χρησιμοποιήσει σε αρκετές εκδόσεις των Windows. Το καλό σε αυτό το πρόγραμμα είναι ότι δε δημιουργεί προβλήματα στο χρήστη. Είναι εύκολο και εκτελεί ένα μεγάλο σύνολο από εργασίες. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές του. Οι δύο βασικές είναι η κανονική εγκατάσταση και η Portable Edition. Η δεύτερη λειτουργεί μόνο μέσα από το Portableapps.com κι έχετε πρόσβαση απ’ οπουδήποτε.

windows spy, tips, laptop service, pc security, desktop service

Η εγκατάσταση είναι απλή, γρήγορη και εύκολη. Δε θα προβληματίσει το χρήστη που θέλει να το εγκαταστήσει στον υπολογιστή του. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι εκτός από την εγκατάσταση του λογισμικού στο σύστημα, να του δώσετε τον έλεγχο στα αρχεία σας. Συγκεκριμένα, πατήστε Immunize για να γίνει ο απαραίτητος καθαρισμός τoυ spyware.

 

Wireshark

Για όσους χρήστες έχουν περισσότερες γνώσεις σχετικά με τους υπολογιστές, προτείνουμε το πρόγραμμα Wireshark. Είναι πολύ σημαντικό πρόγραμμα, αφού σας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψετε εάν υπάρχει spyware. Περιλαμβάνει ένα σύνολο από εργαλεία που σας δίνουν πληροφορίες για τη δραστηριότητα του υπολογιστή σας. Σημαντικό είναι ότι λειτουργεί εκτός από Windows 10 και σε άλλα λειτουργικά συστήματα.

Η εγκατάσταση είναι απλή, γρήγορη και εύκολη. Δε θα προβληματίσει το χρήστη που θέλει να το εγκαταστήσει στον υπολογιστή του. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι εκτός από την εγκατάσταση του λογισμικού στο σύστημα, να του δώσετε τον έλεγχο στα αρχεία σας. Συγκεκριμένα, πατήστε Immunize για να γίνει ο απαραίτητος καθαρισμός τoυ spyware. Wireshark Για όσους χρήστες έχουν περισσότερες γνώσεις σχετικά με τους υπολογιστές, προτείνουμε το πρόγραμμα Wireshark. Είναι πολύ σημαντικό πρόγραμμα, αφού σας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψετε εάν υπάρχει spyware. Περιλαμβάνει ένα σύνολο από εργαλεία που σας δίνουν πληροφορίες για τη δραστηριότητα του υπολογιστή σας. Σημαντικό είναι ότι λειτουργεί εκτός από Windows 10 και σε άλλα λειτουργικά συστήματα. windows 10 - κατασκοπεία - Τεχνικός Υπολογιστών | PC Security

O&O Shutup 10

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά προγράμματα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους. Ελέγχει πλήρως τις πληροφορίες του υπολογιστής σας και όσες εργασίες εκτελεί στο Διαδίκτυο. Υπάρχει μια λίστα με ρυθμίσεις που μπορείτε να εκτελέσετε. Ακόμη, έχετε την επιλογή ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του πλήρη ελέγχου. Τέλος, το O&O είναι δωρεάν και δεν απαιτεί εγκατάσταση.

Προστασία windows 10

Εγκαθιστώντας ένα από τα 3 παραπάνω προγράμματα όσο αφορά την κατασκοπεία του υπολογιστή σας μπορείτε να βεβαιωθείτε πως πλέον η Microsoft δεν κατασκοπεύει τον υπολογιστή σας.