Η πλειοψηφία του θορύβου που προέρχεται από τον υπολογιστή σας, συνήθως προέρχεται από τους ανεμιστήρες. Ενδέχεται ωστόσο να είναι και από κάποιο άλλο εξάρτημα. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα σας δείξουμε πώς να προβείτε στη μείωση θορύβου του υπολογιστή σας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μειώσετε τον θόρυβο που κάνει ο υπολογιστής σας. Πριν αρχίσετε όμως να κάνετε αλλαγές στις ρυθμίσεις και να αλλάζετε το υλικό, αξίζει να προσπαθήσετε να να αντιμετωπίσετε τη βασική αιτία του προβλήματος. Αρχικά θα πρέπει να μεριμνήσετε για τον σωστό καθαρισμό του desktop σας.

Κρατήστε τον υπολογιστή σας δροσερό για μείωση θορύβου του υπολογιστή

pc parts

Αν οι ανεμιστήρες του υπολογιστή σας κάνουν πολύ θόρυβο τότε είναι πιθανό επειδή προσπαθούν να διατηρήσουν δροσερή τη CPU. Μπορείτε να μάθετε τι θερμοκρασία στην οποία δουλεύει ο υπολογιστή σας κατεβάζοντας το Core Temp. Πρόκειται για ένα ελαφρύ μικρό πρόγραμμα που σας επιτρέπει να δείτε τη θερμοκρασία της CPU σας από την επιφάνεια εργασίας σας. Να σημειώσουμε ότι καλό θα ήταν να κάνετε τις μετρήσεις σας όταν ο υπολογιστής σας δεν δουλεύει με «βαριά» προγράμματα όπως το Photoshop.

Αν δείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι αρκετά ζεστός πολύ πιθανόν το σύστημα ψύξης σας να παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα. Μπορείτε να απευθυνθείτε στην PC Security προκειμένου να αναλάβουμε την αλλαγή συστήματος ψύξης του desktop σας. Έτσι, θα μεγιστοποιήσουμε την απόδοσή και θα εξασφαλίσουμε τη μείωση του θορύβου του υπολογιστή στο ελάχιστο.

Αλλαγή τροφοδοτικού Desktop

Είναι γνωστό ότι τα τροφοδοτικά είναι αρκετές φορές η αιτία που ένα desktop παράγει έντονο θόρυβο.  Η αντικατάσταση του τροφοδοτικού σας είναι σχετικά εύκολη και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ελάχιστο χρόνο και μάλιστα στο χώρο σας. Αν επιλέξετε να αντικαταστήσετε μόνοι σας το τροφοδοτικό, βεβαιωθείτε ότι θα τροφοδοτήσει με την απαραίτητη ισχύ που απαιτείται για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημά σας.

Αλλάξτε το κουτί για μείωση θορύβου του υπολογιστή

Δεν είναι όλα τα Desktop ίδια. Ανάλογα την εκάστοτε εταιρεία, ο υπολογιστής σε κάποια εταιρεία μπορεί να είναι στημένος καλύτερα από κάποια άλλη. Πολλές φορές, προκειμένου οι εταιρείες να παρέχουν χαμηλότερες τιμές στους πελάτες τους χρησιμοποιούν φθηνότερες λύσεις υλικών. Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που χαμηλότερης ποιότητας κουτιά desktop οδηγούν και στην αύξηση του θορύβου του υπολογιστή σας.

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν βοηθήσει στη μείωση θορύβου του υπολογιστή σας, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας προκειμένου να αναλάβουμε έναν ολοκληρωμένο έλεγχο και την επισκευή του desktop σας.