Σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε πως να βρείτε τους αποθηκευμένους κωδικούς WiFi στα Windows 10, η διαδικασία είναι παρόμοια και στα υπόλοιπα Windows που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Όπως ήδη γνωρίζετε δεν είναι εύκολο να θυμόμαστε όλους τους κωδικούς WiFi που έχουμε αποθυκευμένα στον υπολογιστή μας. Πολλοί από εμάς δεν έχουμε την γνώση έτσι ώστε να αλλάξουμε τον κωδικό που βρίσκεται κάτω από το router με αποτέλεσμα κάθε φορά που μας τον ζητάει κάποιος να χρειάζεται να πηγαίνουμε στο router και να τον διαβάζουμε που βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής.

 

Πως βρίσκω τους κωδικούς WiFi στα Windows που λειτουργούμε

Από το πληκτρολόγιο μας πατάμε και τα δύο πλήκτρα ταυτόχρονα το Windows Key + R εκεί θα μας ανοίξει ένα νέο παράθυρο όπου θα πληκτρολογήσουμε την εντολή ncpa.cpl

Όταν πληκτρολογήσουμε την παραπάνω εντολή κάνουμε δεξί κλίκ στο WiFi και επιλέγουμε κατάσταση έπειτα πηγαίνουμε στις ιδιότητες ασύρματου δικτύου, στο επόμενη καρτέλα επιλέγουμε ασφάλεια και τέλος επιλέγουμε το κουτάκι που λέει εμφάνιση χαρακτήρων.

 

Δείτε τους κωδικούς WiFI στα Windows από τα παλιά δίκτυα

Τι γίνεται όμως με τους κωδικούς που έχουν αποθυκευτεί στον υπολογιστή μας απο τα άλλα δίκτυα που έχουμε συνδεθεί παλεότερα; Έχουμε την λύση και γι’αυτήν σας την απορία θα χρησιμοποιήσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα μας εμφανίσει όλα τα router καθώς και τους κωδικούς τους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ασφαλές για λήψη μιας και δεν κρύβει κανένα κίνδυνο όσον αφορά για ιό ή κάποιο ανεπιθύμητο λογισμικό. Μπορούμε να το κατεβάσουμε απο εδώ.

κωδικούς WiFi στα Windows

Μόλις το κατεβάσουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εκτελέσουμε το πρόγραμμα σαν διαχειριστής με διξί κλίκ στην συνέχεια θα μας εμφανίσει όλα τα ασύρματα δίκτυα που έχουμε συνδεθεί καθώς επίσης και τον κωδικό τους. Κάνοντας δεξί κλίκ στον οποιοδήποτε κωδικό μπορούμε να τον αντιγράψουμε και να τον αποθηκεύσουμε σε αρχείο έτσι ώστε όταν μας τον ζητήσει κάποιος να του δώσουμε τον κωδικό ασφαλείας WiFi Key.