Για να γίνει η αλλαγή προεπιλεγμένου browser στα Windows 10 είναι αρκετά περίπλοκο. Κάνοντας μια καθαρή εγκατάσταση “clean installation” των Windows 10, ή αν ακόμα επιλέξαμε “τίποτα” κατά την πρώτη ρύθμιση του λειτουργικού. Ο υπολογιστής μας έχει ως προεπιλογή τον νέο browser της Microsoft τον Edge. Επίσης θα σας αναφέρουμε και πως να αλλάξετε κάποια προεπιλεγμένη εφαρμογή των Windows με κάποια άλλη.

Για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τον προεπιλεγμένο browser στα Windows 10 θα πρέπει κάνουμε είναι να κατεβάσουμε τον browser, που εμείς θέλουμε. Για παράδειγμα: Google ChromeMozilla FirefoxOpera ή όποιον εμείς επιθυμούμε.

Εμείς θα προβούμε στην εγκατάσταση του Google Chrome.

 

Πως γίνεται η αλλαγή

 

Βήμα 1ο

Κάνοντας την εγκατάσταση του Chrome και κατά την δεύτερη εκτέλεση του θα παρατηρήσουμε στην επάνω μπάρα το εξής μήνυμα “Ορισμός ως προεπιλογή”.

default-browser-windows10, laptop service, pc security, desktop service,

Βήμα 2ο

Πατώντας το παραπάνω κουμπί θα μας ανοίξει ένα νέο παράθυρο ρυθμίσεων ΕΙΚΟΝΑ 1.  Μετά πηγαίνουμε κάτω με την μπάρα κύλισης στην ενότητα “Πρόγραμμα περιήγησης Web” ΕΙΚΟΝΑ 2 και έπειτα κάνουμε κλικ στον Microsoft Edge. Τον αντικαθιστούμε με τον Google Chrome. Τώρα έχετε σαν προεπιλεγμένο browser τον Google Chrome ή όποιον browser εσείς έχετε επιλέξει.

EIKONA 1

default-browser-windows10, laptop service, pc security, desktop service,

EIKONA 2

default-browser-windows10, laptop service, pc security, desktop service,

Κάνοντας αυτήν την διαδικασία έχετε προβεί στην αλλαγή προεπιλεγμένου Browser.

Στα Windows 10 δεν είναι μόνο πρόβλημα ο περιηγητής αλλά επίσης και στις προεπιλεγμένες εφαρμογές που υπάρχουν στο νέο λειτουργικό της Microsoft. Όπου αυτό είναι κάπως πιο δύσκολο διότι δεν υπάρχει κάποιο κουμπί όπως διαθέτει για παράδειγμα το Google Chrome.

Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να πάμε στην αναζήτηση και να πληκτρολογήσουμε “ρυθμίσεις προεπιλεγμένων εφαρμογών”. Από εκεί μπορούμε να αλλάξουμε για παράδειγμα την default εφαρμογή αναπαραγωγής βίντεο με τον VLCmedia player. Αντίστοιχα πηγαίνετε στην κατηγορία “Πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο”, ή σε όποια άλλη κατηγορία εσείς επιθυμείτε. Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία η διευκρίνιση.