Μια βλάβη laptop σίγουρα δεν είναι ευχάριστη σε κανέναν. Το laptop αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και βασικό μέρος της καθημερινότητας πολλών ανθρώπων. Αν και την εποχή που διανύουμε τα smartphones έχουν σκαρφαλώσει στην κορυφή της προτίμησης των περισσότερων χρηστών, όσον αφορά την περιήγηση στο διαδίκτυο και τα social media, ωστόσο οι δυνατότητες που προσφέρει ένα Laptop δεν αντικαθιστώνται στο σύνολό τους.

Πολλές φορές οι ίδιοι ευθυνόμαστε για μια βλάβη laptop που πιθανόν να προκύψει και να μας δυσκολέψει την καθημερινότητα. Είναι ορισμένα λάθη που αν δεν τα προσέξουμε τότε ο φορητός μας υπολογιστής δεν θα αντέξει για πολλά χρόνια. Ποια όμως είναι αυτά τα λάθη που συμβάλουν στην μείωση της ζωής ενός λάπτοπ;

Τα βασικότερα λάθη που προκαλούν βλάβη στο Laptop

Δεν προβαίνουμε στον συχνό καθαρισμό του laptop. Ο εσωτερικός καθαρισμός ενός φορητού υπολογιστή πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο. Ο τεχνικός υπολογιστών που θα αναλάβει τον καθαρισμό θα φροντίσει να απομακρύνει οποιαδήποτε μορφή σκόνης ενώ ταυτόχρονα θα φροντίσει και για την αντικατάσταση της ψυκτικής πάστας.

Χρησιμοποιούμε το λάπτοπ μας σαν τραπέζι. Σίγουρα είναι αρκετά βολικό να ακουμπάτε το ποτήρι με το νερό, τρόφιμα ακόμη και το τασάκι με το τσιγάρο πάνω στον υπολογιστή σας. Ωστόσο είναι μια βασική αιτία για σημαντικές βλάβες. Επιπρόσθετα, το τασάκι με το τσιγάρο δεν πρέπει να τοποθετείτε ούτε πολύ κοντά στον αεραγωγό του συστήματος ψύξης. Η νικοτίνη που παράγεται από το τσιγάρο είναι αρκετά κολλώδης με αποτέλεσμα να δημιουργεί μεγαλύτερη συσσώρευση σκόνης και να μπλοκάρει το σύστημα ψύξης του laptop σας. Αυτό θα επιφέρει μια σοβαρή βλάβη laptop.

Λάθη laptop

Μην ανοιγοκλείνετε το καπάκι του υπολογιστής σας από τις άκρες. Μερικές κατασκευές δεν είναι τόσο γερές με αποτέλεσμα να καταστρέφονται από την άσκηση έντονης πίεσης. Το λάπτοπ πρέπει να ανοιγοκλείνει πάντοτε από το κέντρο της οθόνης, εκεί δηλαδή που βρίσκεται συνήθως η κάμερα.

Δεν προσέχουμε που τοποθετούμε το laptop όταν ολοκληρώσουμε την χρήση του. Δεν είναι λίγοι αυτοί που όταν ολοκληρώσουν την χρήση τους αφήνουν το λάπτοπ ανοιχτό δίπλα στο κομοδίνο ή ακόμη και στο πάτωμα. Μια ξαφνική κίνηση μπορεί να αποβεί μοιραία. Για τον λόγο αυτό θα φροντίζετε να έχετε πάντα κλειστό το καπάκι όταν δεν χρησιμοποιείται τον υπολογιστή σας.

Ένας επίσης σημαντικός παράγοντας που μπορεί να επιφέρει κάποια βλάβη laptop είναι και η λανθασμένη χρήση της μπαταρίας. Η μπαταρία δεν πρέπει ποτέ να μένει για πολύ καιρό αφόρτιστη ενώ θα πρέπει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων να αφαιρείτε όταν το λάπτοπ είναι συνδεδεμένο στην πρίζα.

Δείξτε την απαραίτητη προσοχή στο laptop σας

Δείχνοντας τη δέουσα προσοχή στα ανωτέρω είναι σίγουρο πως θα γλιτώσετε από μια ανεπιθύμητη βλάβη laptop που θα χρειαστεί την επισκευή laptop από έναν ειδικό. Όπως προαναφέραμε το σημαντικότερο είναι ο τακτικός έλεγχος και καθαρισμός από έναν έμπειρο και εξειδικευμένο τεχνικό. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα φροντίσουμε για τον άρτιο και ολοκληρωμένο καθαρισμό ή συντήρηση του laptop σας.