Η επιλογή κάρτας γραφικών παίζει τον βασικότερο ρόλο για εσάς που θέλετε έναν gaming Υπολογιστή, ή δουλεύεται πάνω σε προγράμματα υψηλών γραφικών και 3D. Αν λοιπόν διαθέτετε μια αρκετά παλιά κάρτα γραφικών, που αδυνατεί να καλύψει τις απαιτήσεις, τότε είναι απαραίτητη η αντικατάσταση της κάρτας γραφικών σας. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναλύσουμε τους παράγοντες που θα πρέπει να προσέξετε ώστε να προβείτε στην καλύτερη δυνατή επιλογή κάρτας γραφικών.

Η Επιλογή κάρτας γραφικών βάση της εταιρείας

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε υπάρχουν δύο κατασκευαστές καρτών γραφικών, η NVIDIA και η AMD. Αν και οι δύο αυτές εταιρείας αποτελούν τους μόνους κατασκευαστές GPU, επιτρέπουν και σε άλλες εταιρείες να τις προωθήσουν. Τέτοιες εταιρείες είναι η ASUS, η Gigabyte, η EVGA, η MSI κλπ.

nvidia vs amd

Ποια εταιρεία κατασκευάζει καλύτερες GPU;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν είναι εύκολο να απαντηθεί. Αν και η NVIDIA σε γενικές γραμμές έχει δείξει καλύτερα σημάδια, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που θα επηρεάσουν την επιλογή κάρτας γραφικών. Αυτό που θα πρέπει πάντα να κοιτάτε είναι το μοντέλο της κάρτας γραφικών που καλύπτει τις ανάγκες σας. Σε συγκεκριμένα μοντέλα μπορεί να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις η NVIDIA ενώ σε άλλα η AMD.

Ποια εταιρεία παρέχει φθηνότερες κάρτες γραφικών;

Η τιμή μιας κάρτας γραφικών είναι επίσης σχετική, αφού την μία μέρα μπορεί να κοστίζει 350€ και την επόμενη 250€. Σε ορισμένες σειρές, οι κάρτες γραφικών που βασίζονται στην NVIDIA θα σας προσφέρουν καλύτερη τιμή – απόδοση. Σε άλλες σειρές, μπορεί να είναι μια κάρτα γραφικών της AMD που θα σας προσφέρει την καλύτερη σχέση τιμής απόδοσης. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από τους δημοφιλείς μεταπωλητές καρτών βίντεο προσφέρουν επίσης αξιόλογες επιλογές.

karta grafikon-nvidia-ati-graphic card-statheros ypologisths

Επιλογή κάρτας γραφικών χαμηλού κόστους

Πριν προβείτε στην επιλογή κάρτας γραφικών θα πρέπει να θέσετε ένα όριο στο budget σας. Με βάση το ποσό που έχετε να διαθέσετε, θα αναζητήσετε και την καλύτερη σχέση απόδοσης – τιμής. Σε γενικές γραμμές, οι κάρτες γραφικών ανήκουν στην κατηγορία «ότι πληρώνεις παίρνεις». Όσο μεγαλύτερο είναι το κεφάλαιο που διαθέτετε τόσο καλύτερες θα είναι και οι επιδόσεις.

Συμπέρασμα

Λαμβάνοντας γνώση όλα τα παραπάνω, δεν είναι εύκολο κανείς να απαντήσει στο ερώτημα ποια εταιρεία παρέχει τις καλύτερες κάρτες γραφικών. Κάτι που δεν βοηθάει ιδιαίτερα στην επιλογή κάρτας γραφικών που επιθυμείτε να κάνετε.

Το προσωπικό της PC Security βρίσκεται στην διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, προκειμένου να σας καθοδηγήσει στην καλύτερη δυνατή επιλογή βάση των δικών σας αναγκών. Ένας εξειδικευμένος τεχνικός υπολογιστών μπορεί να έρθει στον χώρο σας τόσο για να σας παρέχει την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη όσο και για αντικατάσταση κάρτας γραφικών στο Desktop σας αν η απόδοσή της δεν καλύπτει τις ανάγκες σας.