Η Google δημιουργεί μια νέα συνεργασία με την Dashlane στοχεύοντας στην ανάπτυξη νέου πρωτοτύπου με την ονομασία YOLO που υπόσχεται την κατάργηση των απλών username & password στο λειτουργικό Android αλλά και σε άλλες εφαρμογές.

 

Πλέον η προσφώνηση της λέξης YOLO είναι γνωστή σε πολλούς ανθρώπους και χρησιμοποιείται καθημερινά. Πολλοί βέβαια είναι αυτοί που απεχθάνονται αυτήν την λέξη. Τα αρχικά των λέξεων είναι: “You only login once”.

 

Πρόκειται για έναν “ανοιχτό” κώδικα όπου οποιοσδήποτε προγραμματιστής μπορεί να έχει την πρόσβαση στον κώδικα της και να προβεί στην διόρθωση των bugs, επίσης έχει την δυνατότητα να προσθέσει ή να αφαιρέσει κώδικα για να δημιουργήσει διάφορες εκδοχές για άλλες χρήσης. Οι δύο εταιρίες ευελπιστούν στο μέλλον πως το συγκεκριμένο πρότυπο θα υποστηριχτεί και από άλλα λειτουργικά συστήματα.

 

Αναπτύσσονται και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες όπως για παράδειγμα το Windows Hello της Microsoft, και κάποιες μελλοντικές συσκευές θα εφαρμόζουν την τεχνολογία με σάρωση της ίριδα