Στις 29 Ιουλίου, τα Windows 10 βρίσκονται για 1 χρόνο διαθέσιμα στο ευρύ κοινό, εγκατεστημένα σε 350 εκατομμύρια συσκευές. Για αυτό τον λόγο η Microsoft στις 2 Αυγούστου κυκλοφόρησε την νέα αναβάθμιση του λειτουργικού της με την ονομασία “Anniversary Update“.

 

Περιλαμβάνει πολλές νέες αλλαγές μεγαλύτερες από την πρώτη της ενημέρωση με την έκδοση 1511 που κυκλοφόρησε στις 15 Νοεμβρίου 2015.

 

Η συγκεκριμένη ενημέρωση θεωρείται επετειακή, με την ονομασία “έκδοση 1607” που προέρχεται από την ημερομηνία 16/07. Η διάθεση της στο ευρύ κοινό ξεκίνησε τον Αύγουστο αντί για τον Ιούλιο.

 

Στην συγκεκριμένη αναβάθμιση θα βρείτε όλες τις αναβαθμίσεις των Windows 10 από την πρώτη φορά έκδοσης του νέου της λειτουργικού.

 

Με την κίνηση αυτή η Microsoft αντικαθιστά τον θεσμό των Service Packs που έβγαζε για τα προηγούμενα λειτουργικά της, ουσιαστικά μας παρέχει κάθε λίγους μήνες μια νέα έκδοση Windows 10. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως μέσα στο 2017 θα διαθέσει το νέο τις μεγάλο update.

 

Ας δούμε τις νέες αλλαγές

 

1. Windows INK

Η λειτουργία αυτή προσθέτει πολλές και νέες δυνατότητες στα Windows για όσους χρησιμοποιούν κάποιου είδους ψηφιακή γραφίδας.

anniversary, update, pcsecurity, pcservice, laptop service

2. Cortana

Η νέα ψηφιακή βοηθός των Windows 10 Cortana, όπου δεν είναι διαθέσιμη ακόμη για την χώρα μας γίνεται ακόμα πιο δημιουργική, μπορεί να έχει πρόσβαση στις εφαρμογές όπως: Office, Edge, One Drive κ.α.

anniversary, update, pcsecurity, pcservice, laptop service

3. Edge

Με την αναβάθμιση στο Anniversary Update, η Microsoft αναβαθμίζει επίσης και τον νέο της Browser. Από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά είναι η δυνατότητα εγκατάστασης επεκτάσεων (extensions). Τα νέα πρόσθετα είναι διαθέσιμα από το Windows Store.

Μερικές από τις νέες δυνατότητες είναι:

  • Η εκκαθάριση των δεδομένων μας κάθε φορά που κλείνουμε την εφαρμογή.
  • Δυνατότητα να καρφιτσώνουμε καρτέλες.
  • Ειδοποιήσεις ενσωματωμένες στον browser.
  • Βελτιστοποίηση πλοήγησης για touch συσκευές.

anniversary, update, pcsecurity, pcservice, laptop service

4. Μεγαλύτερη ασφάλεια

Με τον νέο Windows Defender η Microsoft δίνει μεγάλη έμφαση στη ασφάλεια του νέου της λειτουργικού. Ο windows defender αναλαμβάνει τον αυτόματο έλεγχο και την εμφάνιση αναλυτικών πληροφοριών για τις νέες απειλές.

anniversary, update, pcsecurity, pcservice, laptop service

5. Κέντρο ενεργειών

Νέες αλλαγές έχουν παρατηρηθεί στο κέντρο ενεργειών.

Μπορούμε να εξατομικεύσουμε τα επίπεδα προτεραιότητας για κάποιες εφαρμογές έτσι ώστε οι πιο ενδιαφέρουσες ειδοποιήσεις να εμφανίζονται στην κορυφή.

Μέσα από την κάθε εφαρμογή μπορούμε να ορίσουμε τα όρια με τις ειδοποιήσεις που θα στέλνει, έτσι γίνεται πιο προσεγμένο το κέντρο ειδοποιήσεων των Windows 10.

Εν κατακλείδι στο κέντρο ενεργειών μπορούμε να δούμε τις αδιάβαστες ειδοποιήσεις μιας και πλέον μας ειδοποιεί με αριθμητικό αποτέλεσμα.

anniversary, update, pcsecurity, pcservice, laptop service