Ο καθαρισμός πληκτρολογίου ενός υπολογιστή αποτελεί ένα πολύ σημαντικό θέμα στην τήρηση των κανόνων υγιεινής. Όπως είναι γνωστό, το πληκτρολόγιο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων. Ειδικά στις περιπτώσεις που πρόκειται για ένα κοινόχρηστο πληκτρολόγιο στο χώρο εργασίας σας τότε η ανάγκη για καθαρισμό είναι απολύτως επιτακτική, καθόσον ο κίνδυνος να έρθετε σε επαφή με κάποιο βακτήριο είναι τεράστια.

desktop keyboard cleaning

Ωστόσο τα μικρόβια δεν είναι ο μόνος λόγους που απαιτείται ο καθαρισμός του πληκτρολογίου σας. Με την πάροδο του χρόνου, στο εσωτερικό του συσσωρεύονται μεγάλες ποσότητες σκόνης, απορριμμάτων και διάφορων άλλων μικροσωματιδίων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δυσλειτουργία των πλήκτρων του και την μικρότερη διάρκεια ζωής.

Η όλη διαδικασία του καθαρισμού, μπορεί να ακούγεται χρονοβόρα και κουραστική, ωστόσο αν το εντάξετε στην ρουτίνα σας και ασχοληθείτε μερικές φορές, θα δείτε ότι μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Για να γίνει ο καθαρισμός σωστά, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας και να αφαιρέσετε το πληκτρολόγιο, αν δεν πρόκειται για ασύρματο.

Πως γίνεται ο σωστός καθαρισμός πληκτρολογίου

  • Αρχικά, αναποδογυρίστε το πληκτρολόγιο και με απαλά χτυπήματα διώξτε όλα τα απορρίμματα.
  • Φυσήξτε ανάμεσα στα πλήκτρα προκειμένου να αφαιρεθούν όλα τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί. Στην αγορά θα βρείτε αρκετά οικονομικά προϊόντα συμπιεσμένου αέρα, τα οποία διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένο στόμιο για τον καλύτερο καθαρισμό. Καλό θα ήταν να κρατάτε το δοχείο με τρόπο ώστε ο καθαρισμός πληκτρολογίου να πραγματοποιείται υπό γωνία.
  • Επαναλάβετε την διαδικασία του τινάγματος και του φυσήματος έως ότου δεν βλέπετε άλλα απορρίμματα να πέφτουν από το πληκτρολόγιο.
  • Στη συνέχει περάστε τα σημεία ανάμεσα στα πλήκτρα του πληκτρολογίου με μια μπατονέτα με οινόπνευμα. Ο καθαρισμός πληκτρολογίου ολοκληρώνεται με ένα αντισηπτικό υγρό μαντηλάκι προκειμένου να εξασφαλίσουμε την απομάκρυνση όλων των μικροβίων.

Αφού ολοκληρώσετε όλα τα βήματα, το πληκτρολόγιό σας θα είναι και πάλι καθαρό και λειτουργικό. Καλό θα ήταν να επαναλαμβάνετε την διαδικασία αυτή μία φορά τον μήνα. Αν πάλι το πληκτρολόγιό σας βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση που ο καθαρισμός του είναι αδύνατος ή η λειτουργία του δεν είναι σωστή, μπορείτε να επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα της PC Security όπου θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε πληκτρολόγια υπολογιστή.