Σε αυτό το άρθρο θα σας ενημερώσουμε για την μεταφορά προγραμμάτων στο νέο σας σκληρό δίσκο. Με την πάροδο του χρόνου ο σκληρός δίσκος κάποια στιγμή “γεμίζει” με αρχεία ή άλλοτε και με προγράμματα που έχουμε εγκαταστήσει κατά καιρούς στον υπολογιστή μας.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να βρείτε σκληρούς δίσκους HDD & SSD για laptop και για Desktop.

Ο λόγος για την μεταφορά τους είναι εάν επιθυμείται την εγκατάσταση ενός σκληρού δίσκου SDD στον υπολογιστή σας έτσι ώστε να έχετε στα χέρια σας έναν ποιό γρήγορο υπολογιστή. Πριν προχωρήσουμε στην μεταφορά τους υπάρχουν πολλοί τρόποι και προγράμματα για να εξοικονομήσετε χώρο στο δίσκο σας, ένας από αυτούς είναι η εκκαθάριση δίσκου ή αλλιώς μπορείτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας το πρόγραμμα CCleaner.

 

Τώρα θα σας μιλήσουμε για την εφαρμογή Free Move όσον αφορά για την μεταφορά προγραμμάτων

 

free move, μεταφορά προγραμμάτων

 

Μεταβαίνουμε στην παρακάτω ιστοσελίδα για να κατεβάσουμε την εφαρμογή. Η εφαρμογή Free Move δεν χρειάζεται εγκατάσταση μιας και είναι σε μορφή portable.
Στην συνέχεια κάνουμε εκτέλεση το πρόγραμμα σαν διαχειριστής (δεξί κλίκ στο εικονίδιο και εκτέλεση ώς διαχειριστής) έτσι ώστε να μην έχουμε αργότερα πρόβληματα κατά την μεταφορά των αρχείων που θα χρειαστεί να αντιγράψει το πρόγραμμα.

Έπειτα επιλέγουμε τον νέο φάκελο που θέλουμε να μεταφέρουμε τα προγράμματα και στην περίπτωση μας είναι ο νέος σκληρός δίσκος που έχουμε εγκαταστήσει στον υπολογιστή μας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουμε δημιουργήσει νέους φακέλους στον σκληρό μας έτσι ώστε να μην όλα τα προγράμματα “χύμα” μέσα στον σκληρό δίσκο.

Και τέλος για να ολοκληρώσουμε την μεταφορά πατάμε το Move στο πρόγραμμα για να ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς των προγραμμάτων στον νέο σκληρό δίσκο που επιθυμούμε. Μετά το τέλος της επιτυχής μεταφοράς των προγραμμάτων μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την επιτυχή μεταφορά τους αναζητόντας τον αντίστοιχο φάκελο του προγράμματος. Όταν τελείωσει η μεταφόρα και δούμε ότι όλα είναι εντάξει ότι ρυθμίσεις είχαμε κάνει στην εφαρμογή ταυτόχρονα και αυτές θα έχουν μεταφερθεί στον νέο μας σκληρό δίσκο μαζί με όλες τις αλλαγές και δεν θα δούμε κάποια διαφορά.