Η Microsoft έδωσε στο ευρύ κοινό την νέα της αναβάθμιση με την κωδική ονομασία Windows 10 Update 1803 σύμφωνα πάντα με τους περισσότερους χρήστες παρατήρηθηκαν πολλά προβλήματα μετά την εγκατάσταση του. Η αναβάθμιση κυκλοφορεί με την ονομασία April 2018 Update – πολύ πρωτότυπο όνομα – και είναι πλέον διαθέσιμη για εγκατάσταση σε υπολογιστές και φορητές συσκευές, μέσω της σελίδας της Microsoft.

Στο e-store μας κατάστημα μπορείτε να προβείτε στην αγορά γνήσιου λογισμικού Windows 10

Windows 10 Update 1803

Η όλη διαδικασία αναβάθμισης είναι αυτόματη. Ο υπολογιστής θα κάνει επανεκκίνηση μερικές φορές και τελικά θα έχουμε την έκδοση 1803 April 2018 Update, με τα προγράμματα και τα αρχεία μας όπως ήταν πριν.

 

Μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες είναι τα εξής: Αδυναμία εγκατάστασης της αναβάθμισης, μπλόκαρισμα του λειτουργικού μετά την επανεκκίνηση καθώς επίσης και σε σπάνιες περιπτώσεις την διαγραφή των αρχείων τους.  Ωστόσο, μια νέα έκδοση σημαίνει επίσης νέα πιθανά προβλήματα επειδή οι ενημερώσεις λειτουργιών δεν είναι οι ίδιες με τις ενημερώσεις ποιότητας που λαμβάνετε κάθε μήνα. Αντίθετα, κάθε νέα έκδοση των Windows 10 περνάει από σημαντική αναδιάρθρωση του κώδικα που μπορεί να εισαγάγει προβλήματα συμβατότητας καθώς και σφάλματα που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την εμπειρία.

Windows 10 Update 1803

Παράλληλα με τα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν ως αποτέλεσμα της νέας έκδοσης, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε και προβλήματα που δεν είναι απαραίτητα προβλήματα με τη νέα ενημέρωση δυνατοτήτων. Μερικές φορές, μια εγκατάσταση μπορεί να αποτύχει εξαιτίας παρωχημένων προγραμμάτων οδήγησης, σε σύγκρουση με προγράμματα και διαμορφώσεων που ενδεχομένως έχετε εφαρμόσει, ώστε να αποφευχθεί η εγκατάσταση της νέας έκδοσης.

 

Προβλήματα και διορθώσεις στα Windows 10 Update 1803

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κατά την εγκατάσταση μιας νέας έκδοσης των Windows 10, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε δύο τύπους προβλημάτων. Ενδέχεται να δείτε σφάλματα που είναι συνηθισμένα προβλήματα κατά τη διαδικασία αναβάθμισης, τα οποία δεν είναι απαραίτητα σφάλματα και, στη συνέχεια, υπάρχουν τα σφάλματα που μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα σφάλματος, προβλήματος συμβατότητας ή άγνωστου προβλήματος με τη νέα ενημέρωση δυνατοτήτων.

 

Επιδιόρθωση των Windows πριν την εγκατάσταση του Update

Η διαδικασία επιδιόρθωσης είναι απλή, παρότι γίνεται μέσω γραμμής εντολών.

  1. Πατάμε το πλήκτρο των Windows μαζί με το R.
  2. Γράφουμε msconfig.
  3. Στην καρτέλα “Εκκίνηση υπολογιστή”, τσεκάρουμε το “Ασφαλής εκκίνηση”.
  4. Κάνουμε επανεκκίνηση και περιμένουμε να ανοίξει η ασφαλής λειτουργία.
  5. Γράφουμε “cmd” στην αναζήτηση της Έναρξης.
  6. Κάνουμε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών, και επιλέγουμε “Εκτέλεση με δικαιώματα διαχειριστή”.
  7. Πληκτρολογούμε “sfc /scannow” και πατάμε Enter.
  8. Περιμένουμε να τελειώσει η διαδικασία.
  9. Ανοίγουμε ξανά το msconfig και αποεπιλέγουμε την “Ασφαλή λειτουργία”.
  10. Κάνουμε επανεκκίνηση.