Τι είναι το κλειδί προιόντος των Windows – product key

Όταν επιθυμούμε να αγοράσουμε ένα λειτουργικό της Microsoft αυτό που πληρώνουμε είναι το 25ψήφιο κλειδί προιόντος των Windows . Το κλειδί αυτό θα πρέπει να το φυλάξουμε σ ’ένα ασφαλές μέρος, αν αργότερα επιθυμείτε την επανεγκατάσταση σε άλλον υπολογιστή. Πάμε να δούμε πως θα το βρούμε.

 

Η συγκεκριμένες οδηγίες αφορούν όλες τις εκδόσεις των WindowsΤώρα για τα Windows 10 μπορεί να εφαρμοστεί αυτός ο οδηγός μόνο αν ήρθαν προεγκατεστημένα με τον υπολογιστή μας.

Στην περίπτωση που έχετε κάνει αναβάθμιση από τα Windows 7 & 8.1 στα Windows 10 το κλειδί προιόντος – product key δεν σας είναι χρήσιμο διότι είναι από τα default κλειδιά που χρησιμοποιεί η Microsoft.

Στο internet θα βρείτε πολλές εφαρμογές που κάνουν την συγκεκριμένη εργασία. Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα της εταιρίας NirSoft το οποίο δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Μπορείτε να το έχετε μαζί σας σ’ ένα USB flash drive.

 

Πως βρίσκω το κλειδί προιόντος των Windows

 

Βήμα 1ο

Πηγαίνουμε στην εξής ιστοσελίδα: http://www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html#DownloadLinks. Και επιλέγουμε την έκδοση ανάλογα με το λειτουργικό που έχουμε x32 ή x64.

windows product key, laptop service, pc security, desktop service,

Βήμα 2ο

Όταν κατέβει το αρχείο σε μορφή zip κάνουμε αποσυμπιέση του αρχείου και εξαγωγή όλων.

windows product key, laptop service, pc security, desktop service,

Βήμα 3ο

Έπειτα κάνουμε εκτέλεση του αρχείου και μας εμφανίζει το κλειδί των Windows.

windows product key, laptop service, pc security, desktop service,

Το πρόγραμμα αυτό έχει την δυνατότητα εκτός από την εμφάνιση του κλειδί των Windows να μας αποκαλύψει τα κλειδιά και για άλλα προγράμματα. Εάν έχουμε εγκαταστήσει στον υπολογιστή μας το Microsoft OfficeMicrosoft Visual Studio, Adobeκαι της Autodesk.

Για να μπορέσουμε να δούμε τα υπόλοιπα κλειδιά που βρίσκονται στον υπολογιστή μας θα πρέπει να πάμε στο κεντρικό μενού. Και από εκεί στις επιλογές και να επιλέξουμε το πρόγραμμα που θέλουμε να μας εμφανίσει το κλειδί. Τα κλειδία που είναι αποθυκευμένα στον υπολογιστή μας είναι προσωπικά και πρέπει να τα έχουμε σημειώση σε ασφαλή μέρη.

windows product key, laptop service, pc security, desktop service,