Τι είναι ο φάκελος Windows.old

Η διαγραφή φακέλου windows.old θα μας εξοικονομήσει αρκετό χώρο μετά την αναβάθμιση από τα Windows 7 ή 8.1 σε Windows 10. Όλα τα σημαντικά αρχεία του προηγούμενου λειτουργικού συστήματος αποθηκεύονται αυτόματα σ ’έναν φάκελο με την ονομασία windows.old. Ο χώρος που καταλαμβάνει διαφέρει από υπολογιστή σε υπολογιστή ανάλογα με το μέγεθος των δεδομένων του εκάστοτε χρήστη. Αποθηκεύεται προσωρινά έτσι ώστε να ανακτήσετε πλήρως τα προσωπικά σας δεδομένα και αρχεία, στην περίπτωση όπου πήγε κάτι στραβά.

 

Πότε διαγράφουμε τον φάκελο

Αφού είμαστε σίγουροι ότι έχουμε πάρει όλα τα δεδομένα που χρειαζόμαστε από τον φάκελο Windows.old, μπορούμε να  προβούμε στην διαγραφή φακέλου windows.old χρησιμοποιώντας την “Εκκαθάριση Δίσκου” των Windows 10. Η διαδικασία είναι παρόμοια εάν έχουμε κάνει αναβάθμιση από Windows 7 σε Windows 8.1.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

 

Πως διαγράφουμε τον φάκελο Windows.old

 

ΒΗΜΑ 1Ο

Πηγαίνουμε στην επιφάνεια εργασίας στο εικονίδιο “Πίνακας ελέγχου”.

windows old, delete, laptop service, pc security, desktop service,

ΒΗΜΑ 2Ο

Έπειτα πάμε εκεί που λέει “Σύστημα και ασφάλεια” και κάνουμε αριστερό κλίκ πάνω στην επιλογή “Απελευθέρωση χώρου στο δίσκο”.

windows old, delete, laptop service, pc security, desktop service,

ΒΗΜΑ 3Ο

Μόλις ανοίξει η καρτέλα θα πάμε στην επιλογή “Εκκαθάριση αρχείων συστήματος” και στην καρτέλα που θα εμφανιστεί θα επιλέξουμε το κουτάκι με την περιγραφή “Προηγούμενες εγκαταστάσεις”

windows old, delete, laptop service, pc security, desktop service,

ΒΗΜΑ 4Ο

Στην συνέχει πατάμε την επιλογή “OK” και περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης. Πλέον έχετε απελευθερώσει αρκετό χώρο στον δίσκο διαγράφοντας τον φάκελο αυτόν. Μπορεί να βρείτε τον φάκελο αυτό ακόμα και μετά την εκκαθάριση δίσκου τότε θα πρέπει να μεταβείτε στον σκληρό δίσκο C: και να τον διαγράψετε χειροκίνητα.

windows old, delete, laptop service, pc security, desktop service,

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ 30 ΗΜΕΡΩΝ.