Η ονομασία Adobe Reader προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Portable Document Format.

 

Ένα αρχείο PDF μπορείτε να το δείτε στον υπολογιστή σας, να το εκτυπώσετε ή και να το στείλετε ηλεκτρονικά μέσω email. Τα PDF αρχεία μπορούν να περιέχουν μέσα τους, μορφές εικόνας, διάφορα κείμενα, φωτογραφίες και συνδέσμους.

 

Το Adobe reader ή αλλιώς Adobe Acrobat Reader είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα της εταιρείας Adobe, και μας είναι χρήσιμο για την ανάγνωση των αρχείων PDF.
Με την ΔΩΡΕΑΝ έκδοση του προγράμματος αυτού δεν μπορεί να γίνει η επεξεργασία τρέχοντος αρχείου PDF ή δημιουργία νέου αρχείου. Η δυνατότητες του είναι στο να μπορέσει ο χρήστης να ανοίξει ή και να εκτυπώσει το υπάρχον αρχείο.
Στην περίπτωση όπου ο χρήστης επιθυμεί να προβεί σε επεξεργασία, δημιουργία ή οτιδήποτε άλλο σε κάποιο αρχείο PDF θα πρέπει να αγοράσει την έκδοση Adobe Acrobat Professional.
Εάν επιθυμείτε να αποθηκεύσετε ένα αρχείο μορφής DOC του Microsoft Office σε PDF μπορείτε να μεταβείτε στην επιλογή “Αποθήκευση ως” και να επιλέξετε το PDF.

Το Adobe Reader επιτρέπει την αναπαραγωγή των αρχείων Quicktime, Macromedia Flash τα οποία βρίσκονται ενσωματωμένα σε άλλα αρχεία. Είναι ένα τέλειο πρόγραμμα για να μπορέσετε να διαβάσετε τα ηλεκτρονικά σας βιβλία “e-books”.

 

Σημείωση: To download link που σας αναφέρουμε παρακάτω είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της Adobe, όπου από εκεί θα επιλέξετε την έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος καθώς επίσης και την γλώσσα του προγράμματος.

 

 

Προγραμματιστής: Adobe Inc.
Μέγεθος: 80 MB (περίπου)
Download Link