Ένα βασικό μέρος στην αντιμετώπιση προβλημάτων iMac είναι αυτό της ταχύτητας του υπολογιστή. Όλοι οι υπολογιστές iMac, με την πάροδο του χρόνου γίνονται ολοένα και πιο αργοί. Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος ανησυχίας. Σήμερα θα αναλύσουμε τους δύο βασικότερους λόγους που το iMac σας είναι αργό.

Αντιμετώπιση προβλημάτων iMac

Ο σκληρός δίσκος έχει γεμίσει

Γεμάτος σκληρός δίσκος

Τίποτα δεν επιβραδύνει περισσότερο ένα iMac από έναν γεμάτο σκληρό δίσκο. Εάν θέλετε να αυξήσετε την ταχύτητα του υπολογιστή σας, τότε πρέπει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά τον καθαρισμό του σκληρού σας δίσκου.

Αντιμετώπιση προβλημάτων iMac: Καθαρισμός σκληρού δίσκου

Δυστυχώς, ο καθαρισμός του σκληρού σας δίσκου δεν είναι όσο εύκολος ακούγεται. Σίγουρα, ο καθαρισμός των παλιών σας αρχείων και αρχείων που δεν χρησιμοποιείται, η οργάνωση της επιφάνειας εργασίας σας κλπ. είναι το εύκολο μέρος της υπόθεσης. Ωστόσο, ένας βαθύς καθαρισμός του σκληρού σας δίσκου πρέπει να συμπεριλαμβάνει την αφαίρεση κατεστραμμένων αρχείων από το σύστημά σας. Ο ευκολότερος τρόπος για να το επιτύχετε αυτό είναι με την χρήση ενός δωρεάν εργαλείου όπως το CleanMyMac X. Η συγκεκριμένη εφαρμογή αφαιρεί τις κρυφές μνήμες, τα αρχεία καταγραφής, τα πακέτα γλωσσών και άλλα, ώστε να σας βοηθήσει να επιταχύνετε το iMac σας.

Απαιτείται αναβάθμιση του λειτουργικού macOS

macOS Mojave

Το λειτουργικό macOS είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία του υπολογιστή σας και ίσως μια από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις στην αντιμετώπιση προβλημάτων iMac. Ένα απαρχαιωμένο λειτουργικό είναι δεδομένο ότι θα οδηγήσει σε μειωμένη απόδοση και ταχύτητα. Προκειμένου λοιπόν να βελτιώσετε την ταχύτητα του υπολογιστή σας, καλό θα ήταν να προβείτε στην αναβάθμιση του πιο πρόσφατου macOS. Άλλωστε, η Apple κυκλοφορεί νέο macOS κάθε χρόνο.

Αντιμετώπιση προβλημάτων iMac: Ενημέρωση macOS

Έχοντας την τελευταία έκδοση macOS εξασφαλίζεται την ομαλή και γρήγορη λειτουργία του υπολογιστή σας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκεφτείτε ότι η αναβάθμιση του λογισμικού θα «φορτώσει» περισσότερο τον υπολογιστή σας και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες αργοπορίες. Επισκεφτείτε το Mac App Store και αναζητήστε την τελευταία έκδοση, η οποία αυτή τη στιγμή είναι macOS Mojave. Προχωρήστε στην εγκατάσταση λειτουργικού macOS και θα δείτε τεράστια βελτίωση. Αν παρόλα αυτά δείτε ότι ακόμη και μετά την ενημέρωση ο υπολογιστή σας λειτουργεί αργά τότε καλό θα ήταν να εγκαταστήσετε το CleanMyMac X το οποίο θα σας βοηθήσει να επιδιορθώσετε τα δικαιώματα στο δίσκο σας.

Μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση προβλημάτων iMac που σχετίζονται με την ταχύτητα περιλαμβάνουν πολύ περισσότερες ενέργειες, ώστε να βελτιστοποιήσετε στο μέγιστο την ταχύτητα. Μερικά από αυτά είναι :

  • Ο καθαρισμός της επιφάνειας εργασίας
  • Ο καθαρισμός των άχρηστων αρχείων του browser
  • Η απελευθέρωση μνήμης από εφαρμογές που εκτελούνται
  • Η επιδιόρθωση των αρχείων cache κλπ.

Για επαγγελματική αντιμετώπιση προβλημάτων iMac σε σοβαρά προβλήματα και βλάβες μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις υπηρεσίες επισκευής iMac.