Ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα που απαιτούν την επιδιόρθωση Mac mini είναι φυσικά η αδυναμία του υπολογιστή σας να ξεκινήσει την λειτουργία του. Αν είστε και εσείς κάτοχος μιας συσκευής Mac Mini της Apple τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι λόγοι που η συσκευής σας πιθανόν να μην είναι σε θέση να ξεκινήσει είναι πάνω κάτω οι ίδιοι. Όσο η συσκευή σας βρίσκεται εντός εγγύησης τότε για τα περισσότερα θέματα που σχετίζονται με την παροχή ενέργειας είστε καλυμμένοι. Τι γίνεται όμως μόλις λήξει η εγγύησή σας;

Βασικά προβλήματα και επιδιόρθωση Mac mini

Έλεγχος Συνδεσιμότητας οθόνης

Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας χρήστης Mac mini εσφαλμένα πιστεύει ότι η συσκευή του αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Στην ουσία όμως το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην συσκευή αυτή κάθε αυτή αλλά στη συνδεσιμότητα με την οθόνη. Πριν αρχίσετε να πανικοβάλλεστε λοιπόν ότι η συσκευή σας δεν λειτουργεί, βεβαιωθείτε ότι η λυχνία της τροφοδοσίας δεν ανάβει. Αν είναι αναμμένη τότε ο υπολογιστής σας είναι ενεργοποιημένος. Κατά συνέπεια είναι πολύ πιθανόν το πρόβλημα να σχετίζεται με την οθόνη σας και η επιδιόρθωση του Mac mini να μην είναι απαραίτητη.

το mac mini δεν λειτουργεί

 

Ισχύς και Περιφερειακές συσκευές

Μόλις επαληθεύσετε ότι το Mac Mini σας δεν ενεργοποιείται, ελέγξτε το καλώδιο τροφοδοσίας του υπολογιστή. Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο τροφοδοσίας είναι σωστά τοποθετημένο στο Mac Mini και ότι το άκρο του καλωδίου είναι καλά συνδεδεμένο σε πρίζα που λειτουργεί. Εάν δεν είστε σίγουροι για τη λειτουργικότητα της πρίζας, δοκιμάστε να συνδέσετε μια φορητή συσκευή, όπως ένα φωτιστικό. Αφού σιγουρευτείτε ότι η πρίζα είναι λειτουργική θα χρειαστεί κάποια επιδιόρθωση Mac mini από μεριάς σας. Αρχικά, δοκιμάστε να αφαιρέσετε τα περιφερειακά που είναι στη συσκευή σας. Τα περιφερειακά είναι οι συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων (iPod), USB, εκτυπωτές κλπ. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποια περιφερειακή συσκευή δημιουργεί το πρόβλημα εκκίνησης ενός Mac mini.

Επαναφορά του ελεγκτή διαχείρισης συστήματος

Αν έχετε σιγουρευτεί ότι το πρόβλημα δεν προέρχεται ούτε από την οθόνη αλλά ούτε από τις περιφερειακές σας συσκευές, η επιδιόρθωση Mac mini απαιτεί την επαναφορά του ελεγκτή διαχείρισης συστήματος. Ο ελεγκτής διαχείρισης συστήματος είναι υπεύθυνος για μια ποικιλία σημαντικών λειτουργιών υλικού και η δυσλειτουργία του μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένα προβλήματα, ένα από τα οποία είναι η αποτυχία του Mac Mini να ανταποκριθεί όταν πατηθεί το κουμπί τροφοδοσίας του. Για να επαναφέρετε τον ελεγκτή διαχείρισης συστήματος, αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας του Mac Mini. Περιμένετε τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια επανασυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας. Περιμένετε άλλα πέντε δευτερόλεπτα και δοκιμάστε να ενεργοποιήσετε ξανά τον υπολογιστή.

mac mini service pc security

Επιδιόρθωση Mac mini από την PC Security

Εάν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν επιδιορθώσει το πρόβλημα τότε καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να προβούμε σε έναν πλήρη έλεγχο και επιδιόρθωση Mac mini. Η εταιρεία μας διαθέτει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό προκειμένου να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη επισκευή Mac mini.