Αντιμετώπιση προβλημάτων υπολογιστή στο σπίτι σας εύκολα και γρήγορα. Είναι πολύ πιθανόν, κατά την διάρκεια που εκτελείται ορισμένες ενέργειες στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή, να παρουσιαστεί κάποιο μήνυμα σφάλματος ή ακόμη χειρότερα να διακοπεί η λειτουργία του. Παρακάτω θα αναλύσουμε μερικά από τα συχνότερα προβλήματα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή και πως θα μπορέσετε να τα αντιμετωπίσετε μόνοι σας.

Τα πιο συχνά προβλήματα σε έναν υπολογιστή

Μπλε οθόνη

Η μπλε οθόνη είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα των windows. Έχουμε ήδη αναφερθεί στο συγκεκριμένο πρόβλημα, για το οποίο μπορείτε να ανατρέξετε στο άρθρο «Επισκευή Laptop – Αντιμετώπιση Μπλε & Μαύρης οθόνης»

Αντιμετώπιση προβλημάτων υπολογιστή: “Το αρχείο dll δεν βρέθηκε”

το αρχείο dll δεν βρέθηκε

Η βιβλιοθήκη δυναμικής σύνδεσης (DLL) αρχειοθετεί πληροφορίες για το λειτουργικό σας σύστημα σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης ορισμένων λειτουργιών. Είναι συχνό φαινόμενο, μερικά αρχεία dll να χάνονται με αποτέλεσμα την εμφάνιση του συγκεκριμένου μηνύματος σφάλματος. Η αντιμετώπιση προβλημάτων υπολογιστή που σχετίζονται με τα αρχεία dll είναι αρκετά απλή, αφού μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα dll-files.com θα σας επιτρέψει να κατεβάσετε δωρεάν οποιοδήποτε αρχείο απουσιάζει από τον υπολογιστή σας.

Αδυναμία εγκατάστασης ή αργή εκτέλεση των εφαρμογών

full hard drive spaceΣτις περιπτώσεις αυτές, η συχνότερη αιτία του προβλήματος είναι ο σκληρός δίσκος. Αν διαθέτετε μικρής χωρητικότητας σκληρό δίσκο, πιθανόν να έχει δεσμευτεί όλος ο διαθέσιμος χώρος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορείτε να εγκαταστήσετε νέες εφαρμογές και η ήδη υπάρχουσες να εκτελούνται πολύ αργά. Η αντιμετώπιση προβλημάτων υπολογιστή που σχετίζονται με τη χωρητικότητα του σκληρού δίσκου μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν.

Θα πρέπει να προβείτε στη σάρωση, τον καθαρισμό και την βελτιστοποίηση του σκληρού σας δίσκου. Αν παρόλα αυτά η χωρητικότητα πάλι δεν επαρκεί, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα για αγορά νέου σκληρού δίσκου.

Αντιμετώπιση προβλημάτων υπολογιστή με χρήση δωρεάν λογισμικού.

Αν αντιμετωπίζετε κάποιο άλλο πρόβλημα στον υπολογιστή σας, το οποίο δεν είναι τόσο σοβαρό ώστε να μην μπορεί να γίνει καν εκκίνηση, τότε ένα δωρεάν λογισμικό επισκευής συστήματος μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμο. Μπορείτε να βρείτε αρκετά δωρεάν λογισμικά επιδιόρθωσης του υπολογιστή σας με μια απλή αναζήτηση στην Google. Σε νεότερο άρθρο μας θα αναλύσουμε μερικά από τα κορυφαία προγράμματα για την αντιμετώπιση προβλημάτων υπολογιστή.

Αν παρόλα αυτά διαπιστώσετε κάποια σοβαρότερη βλάβη στον υπολογιστή σας μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις επαγγελματικές υπηρεσίες επισκευής υπολογιστή της PC Security.