Δωρεάν επισκευή Macbook και MacBook Pro ανακοίνωσε η Apple για συγκεκριμένα μοντέλα που παρουσιάζουν πρόβλημα από την κατασκευή τους. Η εταιρεία της Apple διαπίστωσε πως ένα ποσοστό πληκτρολογίων MacBook και MacBook Pro ενδέχεται να παρουσιάζει μερικές ανεπιθύμητες συμπεριφορές. Οι συμπεριφορές αυτές είναι:

  • Αδυναμία εμφάνισης γραμμάτων ή χαρακτήρων
  • Απρόσμενη επανάληψη ορισμένων γραμμάτων και χαρακτήρων
  • Ένα ή περισσότερα πλήκτρα δεν ανταποκρίνονται ή κολλούν χωρίς κάποια συγκεκριμένη αιτία.

Στην περίπτωση που και η δική σας συσκευή παρουσιάζει μία από τις ανωτέρω συμπεριφορές, η εταιρεία της Apple ή ένας εξουσιοδοτημένος πάροχος υπηρεσιών επισκευής MacBook, θα αναλάβει την δωρεάν επισκευή της συσκευής MacBook, χωρίς καμία απολύτως χρέωση. Το είδος της επισκευής θα καθοριστεί αφού εξεταστεί το πληκτρολόγιό σας και πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η επισκευή μπορεί να περιλαμβάνει αντικατάσταση συγκεκριμένων πλήκτρων ή ακόμη και ολόκληρου του πληκτρολογίου σας.

Ποια μοντέλα που πληρούν τις προϋποθέσεις για δωρεάν επισκευή MacBook;

Τα μοντέλα MacBook Που πληρούν τις προϋποθέσεις για δωρεάν επισκευή είναι μόνο τα κάτωθι:

  • MacBook (Retina, 12 ιντσών, αρχές 2015, αρχές 2016 και αρχές 2017)
  • MacBook Pro (13 ιντσών, 2016 και 2017 με δύο θύρες Thunderbolt 3)
  • MacBook Pro (13 ιντσών, 2016 και 2017 με τέσσερις θύρες Thunderbolt 3)
  • MacBook Pro (15 ιντσών, 2016 και 2017)

Ποια είναι η διαδικασία για δωρεάν επισκευή ελαττωματικού MacBook;

Αρχικά θα πρέπει να αναζητήσετε έναν εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών επισκευής προϊόντων Apple ή να απευθυνθείτε απευθείας στην ίδια την Apple. Πριν τη διαδικασία της επισκευής, θα διενεργηθεί ένας αναλυτικός έλεγχος της συσκευής MacBook ή MacBook Pro που διαθέτετε προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Αφού εξεταστεί η συσκευή σας και πιστοποιηθεί ότι το πρόβλημα καλύπτεται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα για δωρεάν επισκευή MacBook, ο τεχνικός θα προβεί στην αντικατάσταση ενός ή περισσότερων πλήκτρων ή ακόμη και ολόκληρου του πληκτρολογίου, ανάλογα το είδος της βλάβης.

apple service support

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν επικοινωνήσω με τον τεχνικό της apple;

Καλό θα ήταν προτού παραδώσετε τη συσκευή σας για επισκευή, να δημιουργήσετε έναν αντίγραφο ασφαλείας προκειμένου να διασφαλίσετε όλα σας τα αρχεία. Αν το MacBook σας φέρει οποιαδήποτε άλλη βλάβη που δυσχεραίνει την επισκευή του προβλήματος , θα πρέπει πρώτα να επισκευαστεί η συγκεκριμένη βλάβη. Στην περίπτωση αυτή θα ενημερωθείτε καθότι πιθανόν να υπάρξει κάποιο κόστος επισκευής. Ο χρόνος που θα διαρκέσει η δωρεάν επισκευή MacBook θα εξαρτηθεί από το είδος της βλάβης και την διαθεσιμότητα ανταλλακτικών. Σε περίπτωση που έχετε οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα υποστήριξης της Apple.

Για επισκευή MacBook από βλάβες που δεν καλύπτονται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία της PC Security και ένας εξειδικευμένος τεχνικός υπολογιστών θα αναλάβει την επισκευή της συσκευή σας.