Η εγκατάσταση drivers κάρτας γραφικών αποτελεί μία από τις βασικότερες ενέργειες προκειμένου να αποφύγουμε διάφορες δυσλειτουργίες και σφάλματα του ηλεκτρονικού μας υπολογιστή.  Η εγκατάσταση, η αναβάθμιση  και η απεγκατάσταση των drivers πρέπει να γίνεται με τον κατάλληλο τρόπο. Διαφορετικά δημιουργείται μια «σύγχυση» του υπολογιστή μας. Όταν μια νέα έκδοση των drivers είναι διαθέσιμη, τότε η αναβάθμισή τους είναι αρκετά εύκολη. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να κατεβάσετε τους νέους οδηγούς και να τρέξετε το αρχείο εγκατάστασης. Τα σημαντικότερα προβλήματα που παρουσιάζονται σε έναν υπολογιστή και σχετίζονται με την εγκατάσταση drivers κάρτας γραφικών παρουσιάζεται όταν αντικαθιστούμε μια παλιά κάρτα γραφικών με μία νέα.

Σήμερα θα αναλύσουμε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνει σωστά η διαδικασία προκειμένου να προβούμε στην αντικατάσταση της κάρτας γραφικών.

Αποτελεσματική απεγκατάσταση drivers κάρτας γραφικών

Το πρώτο βήμα είναι να γίνει απεγκατάσταση των υπαρχόντων drivers μέσα από τον πίνακα ελέγχου του υπολογιστή μας. Πολλές φορές η απεγκατάσταση των οδηγών της κάρτας γραφικών δεν ολοκληρώνεται σωστά.  Αποτέλεσμα αυτού να παραμένουν στο σύστημά σας διάφορα αρχεία.

Πριν προβείτε λοιπόν στην εγκατάσταση των νέων drivers κάρτας γραφικών πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα παλαιά έχουν αφαιρεθεί με επιτυχία. Για να το πετύχετε αυτό μπορείτε να εγκαταστήσετε το δωρεάν  πρόγραμμα DDU. Κάνετε επανεκκίνηση   τον υπολογιστή σας σε ασφαλή λειτουργία (safe mode) και τρέξτε το DDU. Επιλέξτε την μάρκα της κάρτας γραφικών σας και μετά πατήστε στην επιλογή «Clean and restart (Highly Recommended)». Με την διαδικασία αυτή, το DDU θα πραγματοποιήσει έναν πλήρη καθαρισμό των υπολειμμάτων των drivers της κάρτας γραφικών που δεν αφαιρέθηκαν με την απεγκατάσταση.

display driver uninstaller
Πατήστε στην εικόνα για download

Εγκατάσταση νέων οδηγών (drivers) της κάρτας γραφικών σας.

Αφού ο υπολογιστή σας πραγματοποιήσει εκ νέου επανεκκίνηση επιλέγουμε και πραγματοποιούμε εγκατάσταση των οδηγών της κάρτας γραφικών που έχετε αυτή τη στιγμή στον υπολογιστή σας. Καλό θα ήταν να κατεβάζετε τα drivers από τις επίσημες ιστοσελίδες των κατασκευαστών. Αρχεία από μη αξιόπιστους ιστότοπους πιθανόν να περιέχουν ανεπιθύμητα αρχεία, ιούς κλπ τα οποία θα βλάψουν τον υπολογιστή σας.

download pc drivers

Για αγορά κάρτας γραφικών μπορείτε να επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα τεχνολογίας της PC Security.