Μια ερώτηση που πολύς κόσμος αναζητάει στο διαδίκτυο, είναι πόση μνήμη RAM πρέπει να έχει ο υπολογιστής τους για να μπορέσει να αντεπεξέλθει χωρίς κανένα πρόβλημα στις λειτουργίες που χρειάζονται. Η μνήμη RAM, ή αλλιώς μνήμη τυχαίας προσπέλασης αποτελεί την βραχυπρόθεσμη μνήμη του υπολογιστή σας. Είτε πρόκειται για desktop είτε πρόκειται για laptop, η μνήμη RAM είναι εκείνη στην οποία θα φορτώσει το λειτουργικό σύστημα και κάθε άλλο λογισμικό.

Που επηρεάζει το πόση μνήμη RAM θα έχει ένας υπολογιστής;

Κάθε υπολογιστής λοιπόν, απαιτεί μια ελάχιστη μνήμη RAM, μόνο και μόνο για να μπορέσει να ξεκινήσει τη λειτουργία του και να φορτώσει το λειτουργικό σύστημα. Οι ανάγκες όμως μνήμης δεν σταματούν εκεί. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να θέλει ο υπολογιστής του να μπορεί να φορτώσει μόνο το λειτουργικό σύστημα. Το πόση μνήμη RAM θα χρειαστεί λοιπόν εξαρτάται και από τον αριθμό και το είδος των εφαρμογών στις οποίες θέλετε να δουλέψετε.

Σήμερα, οι περισσότεροι υπολογιστές διαθέτουν τουλάχιστον 4GB μνήμης RAM, με ελάχιστες εξαιρέσεις να είναι στα 2GB. Ο λόγος δεν είναι τυχαίος. Πλέον, οι δυνατότητες ακόμη και των βασικών εφαρμογών απαιτούν περισσότερους πόρους μνήμης RAM. Ακόμη και αν θέλετε να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο και να ανοίγεται ταυτόχρονα μερικές καρτέλες, μια μνήμη 4GB είναι απαραίτητη. Από εκεί και πέρα, το πόση μνήμη RAM θα χρειαστείτε εξαρτάται από τις εφαρμογές που θέλετε να δουλέψετε. Παρακάτω θα δούμε μερικές πληροφορίες ώστε να αποφασίσετε τι καλύπτει τις δικές σας ανάγκες.

4GB και 8GB μνήμης RAM

Η 4GB Μνήμη RAM συνίσταται στις περιπτώσεις που η χρήση του υπολογιστή περιορίζετε στην περιήγηση στο διαδίκτυο. Από εκεί και πέρα, εάν θέλετε να μπορείτε να ανοίγετε ταυτόχρονα αρκετές καρτέλες στο πρόγραμμα περιήγησης, να τρέχετε ταυτόχρονα περισσότερες από μία εφαρμογές θα χρειαστείτε μια μνήμη 8GB. Η πιο εύκολη απάντηση στο πόση μνήμη ram θα χρειαστείτε είναι τουλάχιστον 8GB. Τα 8GB μνήμης RAM θα λέγαμε ότι είναι η καλύτερη επιλογή για το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Καλύπτει όλες τις καθημερινές, βασικές ανάγκες σας.

ram memory

Υψηλές επιδόσεις συστήματος

Πιθανόν να είστε χρήστης πιο «βαριών» εφαρμογών επεξεργασίες εικόνας και βίντεο, όπως τα προγράμματα της Adobe. Συγκεκριμένα το Photoshop, το Illustrator ή το After Effects σίγουρα θα χρειαστούν κάτι παραπάνω από 8GB μνήμης RAM. Το CAD αποτελεί επίσης μια βαριά εφαρμογή της συγκεκριμένης κατηγορίας ενώ το ίδιο ισχύει και για τα παιχνίδια υψηλών γραφικών. Το πόση μνήμη RAM θα επιλέξετε στις συγκεκριμένες περιπτώσεις θα εξαρτηθεί από το τι προτείνει ο εκάστοτε δημιουργός της εφαρμογής. Καθώς και το πόσες από αυτές θέλετε να τρέχετε ταυτόχρονα. Καλό θα ήταν να πηγαίνετε πάντα με τις μέγιστες απαιτήσεις και όχι τις ελάχιστες, καθότι θα αντιμετωπίζετε δυσκολίες. Το σίγουρο είναι ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, με μια μνήμη RAM 32GB θα είστε καλυμμένοι στο 100% και για ότι χρήση επιθυμείτε.

Επικοινωνήστε μαζί μας και ένας εξειδικευμένος τεχνικός υπολογιστών έρχεται στο χώρο σας προκειμένου να αναλάβει:

Αναβάθμιση μνήμης RAM laptop

Αναβάθμιση μνήμης RAM desktop

Αναβάθμιση μνήμης RAM iMac

Αναβάθμιση μνήμης RAM Mac mini

Αναβάθμιση μνήμης RAM MacBook