Το λογισμικό επαναφοράς δεδομένων αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο στον χώρο της τεχνολογίας. Σίγουρα θα σας έχει τύχει να διαγράψετε κατά λάθος κάποιο αρχείο από τον υπολογιστή σας ή να μην έχετε πρόσβαση σε αυτό λόγω καταστροφής. Φυσικά, όλοι σας γνωρίζετε ότι υπάρχει η δυνατότητα να ανακτηθούν όλα τα χαμένα σας αρχεία χρησιμοποιώντας ένα λογισμικό αποκατάστασης – επαναφοράς δεδομένων. Σήμερα θα δούμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ανάκτηση δεδομένων.

Ο τρόπος με τον οποίο διαγράφηκε ένα αρχείο παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάκτηση δεδομένων. Κάθε αρχείο που διαγράφεται, στην πραγματικότητα παραμένει στη μονάδα δίσκου μέχρι να αντικατασταθεί. Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με την χρήση που θα ακολουθήσει στη συνέχεια, το αρχείο μπορεί αφήσει τα «ίχνη» του στον υπολογιστή από μερικές ώρες έως και χρόνια.

‘Ενα λογισμικό επαναφοράς δεδομένων είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αναζητά τα «ίχνη» που έχουν αφήσει τα αρχεία σας μέσα στον υπολογιστή. Στη συνέχεια καθορίζει ποια από τα αρχεία αυτά είναι ανακτήσιμα. Τέλος, τα καλύτερα λογισμικά στο είδος αυτό, παρέχουν τη δυνατότητα προεπισκόπισης των αρχείων που δύναται να ανακτηθούν. Μάλιστα με δυνατότητα αναζήτησης και ταξινόμησης βάση τύπου, ονόματος κλπ.

Τι αρχεία μπορεί να επαναφέρει ένα λογισμικό επαναφοράς δεδομένων;

Στην αγορά κυκλοφορούν αρκετά λογισμικά που αποσκοπούν στην ανάκτηση δεδομένων. Ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας τους, μπορείτε να βρείτε ερασιτεχνικό λογισμικό επαναφοράς δεδομένων σε πολύ καλή τιμή ή ακόμη και δωρεάν. Για τα πιο επαγγελματικά λογισμικά θα χρειαστεί να καταβάλετε ένα υψηλότερο χρηματικό ποσό. Σίγουρα κανένα από τα λογισμικά αυτά δεν είναι θαυματουργό. Στην περίπτωση που τα αρχεία έχουν αντικατασταθεί ή αλλοιωθεί η διαδικασία ανάκτησης αρχείων γίνεται πολύ δυσκολότερη. Ωστόσο ένα επαγγελματικό λογισμικό ανάκτησης αρχείων έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να επαναφέρει με επιτυχία τα «χαμένα» σας αρχεία.

Ένα λογισμικό επαναφοράς δεδομένων μπορεί να επαναφέρει οποιασδήποτε μορφής αρχεία, όπως έγγραφα κειμένου, τραγούδια, εικόνες, βίντεο κλπ. Επιπρόσθετα, σας παρέχετε η δυνατότητα να επαναφέρετε αρχεία όχι μόνο από τον υπολογιστή σας, αλλά και από εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης. Τέτοιες είναι: CD, DVD, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, USB drives κλπ.

Τι θα πρέπει να προσέξετε για μια επιτυχημένη ανάκτηση δεδομένων;

υπηρεσιες ανακτησης δεδομένων αρχειων

Καθοριστική σημασία για μια επιτυχημένη ανάκτηση δεδομένων παίζει ο χρόνος στον οποίο θα αποφασίσετε να ενεργήσετε. Αν λοιπόν διαγράψατε κάποια αρχεία κατά λάθος, καλό θα ήταν να μην καθυστερήσετε και να μην προβείτε στην περαιτέρω χρήση της μονάδας σας προκειμένουν να μην υπάρξει κίνδυνος οριστικής απώλειας των αρχείων. Αν διαθέτετε κάποιο λογισμικό επαναφοράς δεδομένων και γνωρίζετε να το λειτουργήσετε, καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθεί χωρίς καμία καθυστέρηση. Αν πάλι δεν διαθέτετε ούτε τις γνώσεις ούτε τον εξοπλισμό δεν υπάρχει λόγος ανυσηχίας. Μπορείτε να απευθυνθείτε στην εταιρεία μας προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ανάκτηση των δεδομένων σας με ποσοστό επιτυχίας 99%.