Η τεχνολογία eSIM αναφέρεται σε  μια νέα τεχνολογία που έχει ακουστεί αρκετά μετά την κυκλοφορία του Apple Watch 3. Και τώρα που το Pixel 2 της Google είναι το πρώτο τηλέφωνο που χρησιμοποιεί αυτή τη νέα τεχνολογία, ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά στο τι ακριβώς είναι είναι, τι κάνει και τι σημαίνει αυτό για τους καταναλωτές.

e sim evolution

Τι είναι η τεχνολογία eSIM και πώς λειτουργεί;

Ο όρος eSIM προέρχεται από την συντομογραφία του «embedded SIM» και πρόκειται για έκδοση ενσωματωμένης κάρτας SIM. Φυσικά όλοι έχετε χρησιμοποιήσει την κλασική κάρτα SIM στα κινητά σας τηλέφωνα. Την τοποθετούσατε στην συσκευή που θέλατε και αμέσως είχατε την δυνατότητα να πραγματοποιήσετε κλήσεις μέσω του παρόχου κινητής τηλεφωνίας. Αυτό πρόκειται να αλλάξει με την τεχνολογία eSIM. Όπως υποδηλώνει και η ονομασία της, πρόκειται για μια κάρτα SIM που είναι ενσωματωμένη στην μητρική πλακέτα του κινητού τηλεφώνου. Η eSIM είναι επανεγγράψιμη, όπως ένα τσιπ NFC, και θα είναι συμβατή με όλους τους μεγάλους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, ανεξάρτητα από το είδος του δικτύου που χρησιμοποιούν.

Το ρολόι Apple 3 και το Pixel δεν είναι οι μόνες συσκευές που χρησιμοποιούν την τεχνολογία eSIM. Τα έξυπνα αυτοκίνητα έχουν επίσης αρχίσει να χρησιμοποιούν την τεχνολογία αυτή όπως επίσης και οι συσκευές σε ένα «έξυπνο σπίτι». Είναι πολύ λογικό αν σκεφτεί κανείς την ταλαιπωρία για τον πελάτη που θα απαιτούσαν όλες αυτές οι συνδέσεις

τι είναι η εσιμ

Τα οφέλη της eSIM

Πρώτα απ ‘όλα, δεδομένου ότι οι κατασκευαστές των συσκευών δεν θα χρειαστεί να τοποθετήσουν υποδοχή κάρτας SIM, θα έχουν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά το σχεδιασμό.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που Apple επέλεξε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία eSIM στο smartwatch της καθώς και στα επερχόμενα κινητά iPhone.

Επίσης, αυτό θα μπορούσε να εξυπηρετήσει όσους πραγματοποιούν διεθνή ταξίδια. Δεν θα είναι απαραίτητο να  επισκεφτούν ένα τοπικό κατάστημα κινητής τηλεφωνίας για να πάρουν μια νέα κάρτα SIM. Θα μπορούν πολύ εύκολα να ενεργοποιήσουν μια νέα σύνδεση με την eSIM.

Σίγουρα η νέα αυτή τεχνολογία eSIM θα έχει τόσο θετικά όσο και αρνητικά στοιχεία. Το σίγουρο είναι ότι αποτελεί ένα ακόμη βήμα εξέλιξης και ολοένα και περισσότερες εταιρείας θα την υιοθετήσουν.

Βρείτε τα τελευταία προϊόντα της Apple στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.