Το Opera Browser αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα προγράμματα περιήγησης με ολοένα και περισσότερους χρήστες να επιλέγουν να το χρησιμοποιούν. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης μάλιστα, αν και έχασε το πρόγραμμα VPN του πέρυσι, κάνει μια επιστροφή φέτος και τώρα δεν υπάρχει ανάγκη να εγκαταστήσετε μια δεύτερη εφαρμογή. Το Opera Browser πλέον τα συνδυάζει και τα δύο.

Μπορεί να θυμάστε ότι τον Απρίλιο του περασμένου έτους η εταιρεία Opera ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή Opera VPN για iOS και Android έκλεισε μόνιμα. Υπήρχαν δύο εκδόσεις της εφαρμογής, το δωρεάν Opera VPN και το Opera VPN Gold με τιμή $29.99. Και τα δύο αυτά προγράμματα δεν συνέχισαν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους χρήστες. Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζαμε όμως ήταν ότι η Opera σχεδίαζε να αντικαταστήσει τις εφαρμογές αυτές, με ένα νέο VPN, το οποίο θα είναι ενσωματωμένο στο πρόγραμμα περιήγησης.

Όπως εξηγεί το blog της εταιρείας, η τελευταία έκδοση του Opera Browser για Android περιλαμβάνει ένα νέο ενσωματωμένο VPN. Η χρήση του είναι εντελώς δωρεάν, απεριόριστη και δεν τηρούνται αρχεία καταγραφής της δραστηριότητας σας κατά τη χρήση του. Μετατρέποντας το VPN σαν ένα βασικό μέρος του προγράμματος περιήγησης, η Opera λέει ότι παρέχει στους χρήστες αυξημένο έλεγχο της ιδιωτικής τους ζωής χωρίς να χρειάζεται άλλη εφαρμογή ή να πληρώσουν συνδρομή για μια υπηρεσία VPN.

Opera Browser για Android με ενσωματωμένο VPN

Δωρεάν VPN

Προς το παρόν, η έκδοση του Opera browser με το VPN που είναι διαθέσιμο για χρήση περιορίζεται σε beta testers. Μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, θα είναι διαθέσιμη σε όλους όσους επιλέγουν να εγκαταστήσουν το πρόγραμμα περιήγησης στο κινητό τους τηλέφωνο.

Η χρήση του VPN επιτρέπει την επιλογή μέσα από το πρόγραμμα περιήγησης μιας εικονικής θέσης. Η επιλογή γίνεται από μια λίστα επιλογών, όπως η Optimal, η Ευρώπη, η Αμερική και η Ασία. Οι περισσότεροι χρήστες απλώς θα αρκεστούν στην επιλογή  Optimal, το οποίο επιλέγει αυτόματα τον καλύτερο διακομιστή σύνδεσης.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι το Opera Browser για android θα είναι αυτό που θα έχει ενσωματωμένο VPN. Ωστόσο πιθανολογείται ότι το ίδιο θα ισχύσει και για τα προϊόντα Apple με λογισμικό iOS.