Όπως και οι περισσότεροι υπολογιστές, έτσι και τα iMac περιέχουν πολλούς εσωτερικούς αισθητήρες που μπορούν να σας δείξουν τη θερμοκρασία της CPU, της GPU και του ελεγκτή μνήμης. Παρόλο που αυτά τα δεδομένα είναι ήδη διαθέσιμα σε εσάς, θα χρειαστείτε κάποιο λογισμικού προκειμένου να αποκτήσετε εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Υπάρχουν πολλά προγράμματα για παρακολούθηση θερμοκρασίας iMac, κάποια δωρεάν και κάποια όχι.

Οι καλύτερες επιλογές για παρακολούθηση θερμοκρασίας iMac

Το ποια εφαρμογή θα επιλέξετε να εγκαταστήσετε εξαρτάται:

  • από το μοντέλου του υπολογιστή σας.
  • την έκδοση του λειτουργικού Mac OS που χρησιμοποιεί.

imac temperature

Για τους iMac που κυκλοφόρησαν από τον Αύγουστο του 2002 έως τον Οκτώβριο του 2012 και τρέχουν το λογισμικό OS X 10.4, η καλύτερη επιλογή είναι η δωρεάν εφαρμογή Marcel Bresink. Αν το iMac σας κυκλοφόρησε πιο πρόσφατα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την πληρωμένη εφαρμογή  iStat Menus. Τη συγκεκριμένη εφαρμογή μπορείτε να την κατεβάσετε και να τη δοκιμάσετε δωρεάν για 2 εβδομάδες.

Marcel Bresink

Μπορείτε να κατεβάσετε την συγκεκριμένη εφαρμογή για παρακολούθηση θερμοκρασίας iMac από την ιστοσελίδα Bresink.com.  Κάντε διπλό κλικ στο ληφθέν αρχείο DMG και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή. Ανοίξτε το φάκελο ” Applications” και κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Παρακολούθησης θερμοκρασίας για να το εκτελέσετε. Στη συνέχεια ανοίξτε το μενού ” Window”. Κάντε κλικ στην επιλογή ” Show overview” για να εμφανιστεί μια λίστα από όλους τους αισθητήρες του υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων και των θερμομέτρων.

IStat

istat menu mac

Κάντε λήψη του iStat Menus για αναλυτική παρακολούθηση θερμοκρασίας iMac, από το Bjango.com. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη του αρχείου ZIP, κάντε διπλό κλικ για να το ανοίξετε. Στη συνέχεια κάντε διπλό κλικ στο εσωτερικό αρχείο. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εγκαταστήσετε το iStat. Στη συνέχεια βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης δίπλα στο στοιχείο ” Sensors” στο αριστερό τμήμα του iStat είναι ρυθμισμένος στη θέση “ON”. Εάν είναι, θα εμφανιστεί ένα νέο μενού στην επάνω μέρος.

Ανοίγοντας αυτό το μενού θα εμφανιστούν πληροφορίες αισθητήρων, συμπεριλαμβανομένων των θερμοκρασιών.

Αν κατά την παρακολούθηση θερμοκρασίας iMac διαπιστώσετε ότι αυτή είναι αρκετά πάνω από το όριο, τότε καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου ένας τεχνικός υπολογιστών της εταιρείας μας να μεταβεί στον χώρο σας και να προβεί στην επισκευή του iMac σας. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας καθαρισμός του iMac σας μπορεί να επιδιορθώσει το πρόβλημα υπερθέρμανσης.