Πριν ξεκινήσουμε να αναλύουμε τα πλεονεκτήματα ενός δικτύου υπολογιστών καλό θα ήταν να γίνει μια αναφορά στο τι ακριβώς είναι αυτό το δίκτυο. Ως δίκτυο υπολογιστών ορίζεται το τηλεπικοινωνιακό σύστημα από διασυνδεδεμένους υπολογιστές. Ως διασύνδεση ορίζεται η δυνατότητα δύο υπολογιστών να μοιραστούν μεταξύ τους πληροφορίες. Ένα δίκτυο υπολογιστών, πέρα από τους συνδεδεμένους υπολογιστές, μπορεί να περιέχει και περιφερειακές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, εκτυπωτές, σαρωτές κλπ.

Ποια είναι λοιπόν τα πλεονεκτήματα ενός δικτύου υπολογιστών;

εγκατάσταση κοινόχρηστου δικτύου υπολογιστών

Αντιγραφή και Μεταφορά Αρχείων

Όπως προαναφέραμε, οι υπολογιστές που είναι διασυνδεδεμένοι σε ένα δίκτυο είναι σε θέση να ανταλλάξουν μεταξύ τους πληροφορίες. Αυτό ερμηνεύεται σε εύκολη μεταφορά και αντιγραφή αρχείων από τον έναν υπολογιστή στον άλλο. Είτε πρόκειται για μια μέθοδος διασφάλισης των αρχείων σας (backup), είτε γιατί θέλετε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας και από το laptop και από το desktop σας, τότε η εγκατάσταση δικτύου θα σας λύσει τα χέρια. Η ευκολία λοιπόν μεταφοράς και αντιγραφής αρχείων αποτελεί το κυριότερο από τα πλεονεκτήματα ενός δικτύου υπολογιστών. Η καθημερινή αντιγραφή και μεταφορά αρχείων από έναν υπολογιστή σε έναν άλλο με εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης (usb sticks, εξωτερικούς σκληρούς, micro SD cards κλπ) μπορεί να γίνει αρκετά κουραστική. Η δημιουργία ενός δικτύου υπολογιστών θα λύσει το πρόβλημα αυτό.

Κοινή Χρήση Περιφερειακών

Έχοντας ένα δίκτυο υπολογιστών, μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε περιφερειακές συσκευές από περισσότερους υπολογιστές. Έτσι ο εκτυπωτής σας, ο σαρωτής κλπ μπορούν να είναι συνδεδεμένα και να αξιοποιηθούν από όλες σας τις συσκευές. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνουμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τις συσκευές μας από ότι αν ήταν απομονωμένες μεταξύ τους. Τα πλεονεκτήματα ενός δικτύου υπολογιστών δεν σταματούν εδώ…

Lan Games

Ας μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι δημιουργώντας ένα δίκτυο υπολογιστών, μπορείτε εύκολα να παίξετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια Multiplayer με ρους φίλους σας. Δημιουργήστε ένα lan party και περάστε ατελείωτες ώρες παιχνιδιού.

Εταιρικές Ανάγκες

Τα δίκτυα υπολογιστών αποτελούν ένα από τα βασικότερα στοιχεία κάθε επιχείρησης που αξιοποιεί την χρήση υπολογιστών. Τα πλεονεκτήματα ενός δικτύου υπολογιστών στην εταιρεία σας είναι τεράστια. Η εγκατάσταση εταιρικού δικτύου στην επιχείρησή σας εξασφαλίζει τη δυνατότητα να παρέχετε εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στα αρχεία που επιθυμείτε, σε όλο σας το προσωπικό. Θέλετε περισσότερα από μια απλή εγκατάσταση δικτύου για την εταιρεία σας; Ρίξτε μια ματιά στα Συμβόλαια Τεχνικής Υποστήριξης για Εταιρείες που παρέχει η εταιρεία της PC Security.