Οι θύρες HDMI ενός λάπτοπ είναι συνδεδεμένες πάνω στην κάρτα γραφικών (GPU). Πολλές φορές ενδέχεται να εμφανιστεί ένα σφάλμα στον υπολογιστή σας που σας λέει ότι δεν υπάρχει σήμα στη συσκευή σας με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αναπαραγωγή των πολυμέσων μέσω της θύρας HDMI. Τι θα πρέπει να κάντε λοιπόν στην περίπτωση που διαπιστώσετε πρόβλημα στη θύρα HDMI;

Έλεγχος για πρόβλημα στη θύρα HDMI

Αρχικά θα πρέπει να ελέγξετε την κάρτα γραφικών σας προκειμένου να διαπιστώσετε εάν είναι καλά συνδεδεμένα όλα της τα μέρη. Πολλές φορές το πρόβλημα οφείλεται σε χαλαρά καλώδια. Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που  η αδυναμία ανίχνευσης συσκευής οφείλεται σε ελαττωματικά ή ξεπερασμένα drivers της κάρτας γραφικών. Ένα πολύ συχνό θέμα προκύπτει όταν κάνετε μια αναβάθμιση σε Windows 10 από τα windows 7. Αρκετοί είναι οι χρήστες που μετά την αναβάθμιση αντιμετώπισαν πρόβλημα στη θύρα HDMI.

πρόβλημα σύνδεσης τηλεόρασης με hdmi

Αρχικά θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι η θύρα HDMI σας λειτουργεί. Επειδή δεν υπάρχουν ειδικά εργαλεία και μετρητές, αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να συνδέσετε τον υπολογιστή σας με μια τηλεόραση HDMI. Έτσι θα δείτε εάν προβάλλονται κανονικά τα πολυμέσα ή αν τελικώς υπάρχει πρόβλημα στη θήρα HDMI. Πολλές φορές ενώ υπάρχει εικόνα μπορεί να μην έχετε ήχο. Χρησιμοποιώντας το στοιχείο Ήχος στον Πίνακα Ελέγχου, από την καρτέλα Αναπαραγωγή, μπορείτε να ελέγξετε για πρόβλημα στη θύρα HDMI. Δοκιμάστε να ορίσετε την προεπιλογή.

Από την άλλη, μπορεί να συμβαίνει και το ακριβώς αντίστροφο. Να έχετε δηλαδή ήχο αλλά όχι εικόνα. Θα πρέπει τότε να ελέγξετε μέσω της Διαχείρισης Συσκευών. Εκεί θα φανεί εάν η συγκεκριμένη συσκευή εμφανίζεται ή όχι και αν βγάζει κάποια ένδειξη σφάλματος.

Αντιμετώπιση του προβλήματος της θήρας HDMI

hdmi laptop

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το πρόβλημα θα επιδιορθωθεί ελέγχοντας όλους τους παραπάνω παράγοντες που δημιουργούν πρόβλημα στη θύρα HDMI. Εάν ωστόσο δείτε πως ότι και να δοκιμάσατε το μόνο που βλέπετε στη συσκευή αναπαραγωγής είναι μια μαύρη οθόνη, τότε πιθανόν να χρειαστεί επισκευή της θύρας HDMI. Επισκευή της θύρας θα χρειαστεί επίσης και στην περίπτωση που πραγματοποιώντας την σύνδεση με τη συσκευή αναπαραγωγής δείτε ότι το λάπτοπ σας δεν ανταποκρίνεται.

Επικοινωνήστε με την εταιρείας μας προκειμένου ένας τεχνικός υπολογιστών να αναλάβει να επιλύσει το πρόβλημα στο χώρο σας.