Το Cloud Hosting είναι μια υπηρεσία αποθήκευσης δεδομένων. Τα δεδομένα σας αποθηκεύονται online με σκοπό να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή.  Τα πλεονεκτήματα που παρέχει στους χρήστες η υπηρεσία αποθήκευσης δεδομένων Cloud Hosting είναι αρκετά. Στη συνέχεια θα δούμε τα σημαντικότερα από αυτά.

Πλεονεκτήματα της αποθήκευσης δεδομένων μέσω της υπηρεσίας Cloud Hosting

πλεονεκτήματα υπηρεσιών cloud

  • Ευχρηστία: Όλες οι υπηρεσίες αποθήκευσης cloud είναι αρκετά εύκολες στην χρήση τους. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να κρατήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των αρχείων σας ή να επαναφέρετε κάποια αρχεία χωρίς απολύτως κανέναν κόπο.
  • Προστασία: Παρόλο που αρκετός κόσμος θεωρεί ότι η αποθήκευση αρχείων online κρύβει περισσότερους κινδύνους για κάποια διαρροή, δεν ισχύει. Οι εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες αποθήκευσης δεδομένων διαθέτουν όλες τις απαραίτητες ασφάλειες και κρυπτογράφησης προκειμένου να μην κινδυνέψουν τα αρχεία σας. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συμβαίνει και με τον υπολογιστή σας που είναι περισσότερο ευάλωτος.
  • Προσβασιμότητα: Με το Cloud Hosting μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία σας οποιαδήποτε στιγμή και από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Αρκεί να διαθέτετε μια σύνδεση στο διαδίκτυο. Επιπρόσθετα, εταιρείες των οποίων το προσωπικό μπορεί να βρίσκεται σε διαφορετικές περιοχές, έχουν τη δυνατότητα για εύκολο διαμοιρασμό των αρχείων τους. Το προσωπικό έχει την δυνατότητα με μία απλή σύνδεση να αποκτήσει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που επιθυμείτε.
  • Προστασία από μια βλάβη: Ιδιαίτερα προς τις επιχειρήσεις, συνίσταται να έχουν στη διάθεσή τους ένα εφεδρικό backup των αρχείων τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι υπηρεσίες Cloud Hosting μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως μία γρήγορη λύση επαναφοράς των αρχείων σας σε περίπτωση καταστροφής ή βλάβης στον σκληρό σας δίσκο.
  • Χαμηλό Κόστος: Το κόστος για τις υπηρεσίες Cloud είναι πολύ χαμηλό. Μπορείτε να βρείτε υπηρεσίες Cloud από μόλις 2.90€/μήνα.

Μειονεκτήματα των υπηρεσιών Cloud

μειονεκτήματα υπηρεσιών cloud

  • Όριο στα αρχεία σας: Ανάλογα με το πακέτο υπηρεσιών cloud που θα επιλέξετε, θα έχετε στη διάθεσή σας συγκεκριμένο όγκο δεδομένων (bandwidth) που μπορείτε να αποθηκεύσετε. Αν ξεπεράσετε τον όγκο αυτό θα χρειαστεί να πληρώσετε μεγαλύτερο ποσό.
  • Προσβασιμότητα: Εάν δεν διαθέτετε σύνδεση στο διαδίκτυο, δεν έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας.
  • Μόνιμο κόστος: Θα πρέπει να καταβάλετε την πληρωμή σας ανεξαρτήτου του αν χρησιμοποιείται ή όχι τα δεδομένα που έχετε αποθηκεύσει.

Είναι φανερό ότι τα πλεονεκτήματα υπερτερούν των μειονεκτημάτων. Το οφέλη που θα αποκομίσετε εσείς και η επιχείρησή σας από το Cloud Hosting είναι τεράστια. Αν ενδιαφέρεστε για υπηρεσίες cloud μπορείτε να απευθυνθείτε με την εταιρεία της PC Security. Μαζί θα βρούμε το καλύτερο δυνατόν για εσάς και την επιχείρησή σας. Με τιμές από 2,9€/μήνα δεν υπάρχει λόγος ακόμη να το σκέφτεστε. Δοκιμάστε το δωρεάν