Ήρθατε αντιμέτωποι με την δυσάρεστη κατάσταση όπου το laptop δεν ανοίγει; Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Πριν καλέσετε έναν τεχνικό υπολογιστών για επισκευή laptop, πάρτε μια βαθιά ανάσα και δοκιμάστε τις παρακάτω γρήγορες λύσεις. Είναι πολύ πιθανόν να καταφέρετε να επιδιορθώσετε τον φορητό σας υπολογιστή σε χρόνο μηδέν.

Το laptop δεν λειτουργεί λόγω προβλήματος στην παροχή ρεύματος

Ένα από τα πολύ κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα laptop, είναι να έχει υποστεί φθορά και να μην λειτουργεί η τροφοδοσία του υπολογιστή. Προτού λοιπόν κάνετε οτιδήποτε άλλο, ρίξτε μια ματιά εάν ο φορτιστής του laptop σας είναι χαλασμένος με αποτέλεσμα να μη δίνει ρεύμα και το laptop δεν ανοίγει. Καλό λοιπόν θα ήταν να δοκιμάσετε έναν άλλον φορτιστή, μήπως διαπιστώσετε κάποιο πρόβλημα. Εάν και ο νέος φορτιστής δεν λειτουργεί τίποτα, τότε πιθανόν αν υπάρχει βλάβη στο βύσμα τροφοδοσίας. Δοκιμάστε μία άλλη φορτισμένη μπαταρία ώστε να δείτε αν λειτουργεί κανονικά ο υπολογιστής σας. Αν ναι, τότε θα χρειαστεί η αλλαγή βύσματος τροφοδοσίας του Laptop σας.

hp laptop

Ελέγξτε την οθόνη του υπολογιστή σας

Εάν το λάπτοπ σας δεν ανοίγει αλλά παρόλα αυτά εσείς βλέπετε τα led ανάμενα και ακούτε τον σκληρό δίσκο και τον ανεμιστήρα να λειτουργούν, τότε πιθανότατα ο πίνακας LCD της οθόνης να έχει υποστεί βλάβη. Μια βλάβη σαν αυτή δεν μπορεί να επιδιορθωθεί από εσάς. Επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να αναλάβουμε την αλλαγή οθόνης του λάπτοπ σας.

Τι άλλο να δοκιμάσετε αν το laptop δεν ανοίγει

  • Αφαιρέστε όλες τις συνδεμένες συσκευές USB και τις κάρτες μνήμης
  • Δοκιμάστε μια επιδιόρθωση δίσκου εάν είναι εφικτό να συνδεθείτε στο μενού λειτουργιών
  • Δοκιμάστε να συνδεθείτε στην ασφαλή λειτουργία προκειμένου να επαναφέρετε τον υπολογιστή ή να διαγράψετε εφαρμογές και updates που εγκαταστήσατε πρόσφατα.

Αν έχετε δοκιμάσει όλα τα παραπάνω αλλά δεν καταφέρατε να βγάλετε άκρη, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και ένας εξειδικευμένος τεχνικός θα αναλάβει την επισκευή του υπολογιστή στο χώρο σας.