Δοκιμάσατε να ανοίξετε τον υπολογιστή σας, αλλά ότι και να κάνατε το MacBook δεν ανοίγει; Μήπως κατά την εκκίνηση μένει κολλημένος στο λογότυπο της Apple; Δοκιμάσατε να κάνετε επανεκκίνηση μα πάλι το ίδιο αποτέλεσμα;  Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Πολλοί είναι οι χρήστες που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο θέμα και η επισκευή του MacBook σας θα είναι αρκετά εύκολη.

Τα MacBook σε γενικές γραμμές, είναι καλά κατασκευασμένοι και ως επί το πλείστον αξιόπιστοι υπολογιστές, παρόλα αυτά δεν παύουν να είναι υπολογιστές. Και όπως κάθε υπολογιστής, είναι επιρρεπείς σε μια σειρά από σφάλματα που εμποδίζουν την εκκίνησή τους και δεν οφείλονται σε δικό σας σφάλμα.

Ο MacBook υπολογιστής σας δεν ανοίγει ή δεν λειτουργεί καθόλου;

Λέγοντας «το MacBook δεν ανοίγει» εννοούμε ότι παρόλο που ο υπολογιστής λειτουργεί, δεν είναι δυνατόν να ανοίξει πλήρως. Εάν το MacBook δεν ξεκινάει καν την λειτουργία του, θα χρειαστείτε μια διαφορετική προσέγγιση από αυτή που θα αναλύσουμε στο παρόν άρθρο. Πιθανόν να χρειαστεί και κάποιος έμπειρος τεχνικός υπολογιστών προκειμένου να επιδιορθώσει το πρόβλημα.

Επιδιόρθωση macbook

Επιδιόρθωση όταν το MacBook δεν ανοίγει

Θα πρέπει να δοκιμάσετε έναν τρόπο επιδιόρθωσης κάθε φορά και μόνο εάν δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα θα συνεχίσετε στο επόμενο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας πριν προχωρήσετε.

  1. Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή, περιμένετε 30 δευτερόλεπτα και επανεκκινήστε.
  2. Ξεκινήστε τον υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία και στη συνέχεια επανεκκινήστε κανονικά.
  3. Αποσυνδέστε όλες τις περιφερειακές συσκευές τρίτων και αφαιρέστε οποιοδήποτε λογισμικό υποστήριξης
  4. Επαναφέρετε τον ελεγκτή διαχείρισης συστήματος (SMC) και το PRAM/ NVRAM
  5. Επισκευάστε το δίσκο σας. Αν το MacBook δεν ανοίγει, αμέσως μετά τον ήχο εκκίνησης κρατήστε πατημένο τα πλήκτρα Command και R μέχρι να εμφανιστεί το μενού Utility. Επιλέξτε Disk Utility και κάντε κλικ στο κουμπί Continue. Επιλέξτε τον δίσκο σας και κάντε κλικ στο κουμπί First Aid) στη γραμμή εργαλείων. Περιμένετε να εμφανιστεί το κουμπί Τέλος. Κλείστε το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου και επιστρέψτε στο μενού βοηθητικών προγραμμάτων. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή από το Apple Menu.

Εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν κατάφερε να επιλύσει το πρόβλημα, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου ένας τεχνικός υπολογιστών της εταιρείας μας να μεταβεί στο χώρο σας και να αναλάβει την επισκευή του MacBook σας. Πιθανόν να απαιτείται η εκ νέου εγκατάσταση λειτουργικού MacOS ή η αναβάθμισή του.