Εκδόθηκε η απόφαση της φιλανδικής υπηρεσίας προστασίας του καταναλωτή (CDB), σύμφωνα με την οποία η εταιρεία της Microsoft καλείται να αποζημιώσει έναν Φιλανδό, για μη εξουσιοδοτημένη εκγατάσταση Windows 10. Ειδικότερα, τον Μάρτιο του 2016, και ενώ ο Φιλανδός εργαζόταν στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, ξεκίνησε η εγκατάσταση Windows 10 χωρίς αυτός να ερωτηθεί και να δώσει την συγκατάθεσή του. Αποτέλεσμα της αναβάθμισης των windows, άρχισαν να εμφανίζονται στον υπολογιστή του μηνύματα σφαλμάτων. Αν και αρκετό καιρό μετά, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο άντρας δικαιώθηκε.

Η φιλανδική υπηρεσία προστασίας καταναλωτών, κατέληξε στην απόφαση ότι η Microsoft δεν έπρεπε για κανέναν λόγο να προχωρήσει στην εγκατάσταση – αναβάθμιση νέου λογισμικού, χωρίς την συγκατάθεση του χρήστη του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Λάθος που πιθανόν να σκεφτεί καλύτερα η εταιρεία την επόμενη φορά. Καθόσον υποχρεώθηκε να αποζημιώσει τελικά τον κάτοχο του ηλεκτρονικού υπολογιστή, όπως αναφέρουν πληροφορίες του πρακτορείου Xinhua.

windows 10 free upgrade

Τι δήλωσε η Microsoft για την εγκατάσταση windows 10 στον υπολογιστή του Φιλανδού;

Σε απάντησε που έδωσε η Microsoft σχετικά με το όλο περιστατικό, δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας έλαβε την απαραίτητη υποστήριξη πελατών της εταιρείας. Μάλιστα, συμπλήρωσε πως η εταιρεία δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για οποιοδήποτε πρόγραμμα εγκατέστησε ο Φιλανδός. Πρόγραμμα που τελικά οδήγησε και στην εμφάνιση των σφαλμάτων.

Η CDB τόνισε πως η Microsoft δεν αρνήθηκε ότι η εγκατάσταση windows 10 μπορεί να εκτελεστεί χωρίς καμία εξουσιοδότηση. Καθώς και ότι η εμφάνιση της ζημιάς στον υπολογιστή του Φιλανδού οφείλεται στην εγκατάσταση λειτουργικού. Για όλους τους ανωτέρω λόγους, η CDB αποφάσισε πως η Microsoft οφείλει να καταβάλει ως αποζημίωση το ποσό των 1.100€. Το ποσό αυτό αφορά την αγορά ανταλλακτικών, τη συντήρηση και τα μεταφορικά κόστη που χρειάστηκαν ένεκα της ζημιάς που προκλήθηκε. Παρόλα αυτά, η CDB δεν έκανε δεκτούς όλους τους ισχυρισμούς του Φιλανδού. Συγκεκριμένα δεν δέχθηκε ότι η συγκεκριμένη ζημιά οδήγησε σε απώλεια ωρών από την εργασία του. πότε θα καταβάλει άραγε Microsoft την αποζημίωση για την εγκατάσταση των windows 10;

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι μέλη της CDB ορίζονται απευθείας από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Παρόλα αυτά, ένα ποσοστό της τάξεως του 20% δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις περί αποζημίωσης των καταναλωτών.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε:

microsoft windows 10 installationMicrosoft Windows 10 Home
Microsoft Windows 10 Professional