Η επισκευή laptop αποτελεί μια διαδικασία που θα χρειαστεί στον καθένα που διαθέτει ένα φορητό υπολογιστή. Με την κατάλληλη συντήρηση και τη σωστή χρήση, η επισκευή laptop μπορεί να καθυστερήσει έως και αρκετά χρόνια. Ωστόσο είναι δεδομένο ότι κάποια χρονική στιγμή, το laptop σας θα παρουσιάσει κάποια βλάβη. Οι βλάβες που μπορεί να πάθει ένα laptop είναι αρκετές. Καλό λοιπόν θα ήταν να είστε σε θέση να τις αναγνωρίσετε μόνοι σας, προκειμένου να εξοικονομήσετε περιττό χρόνο και κόπο κατά την επισκευή του laptop σας. Σήμερα θα ασχοληθούμε με δύο από τις πιο συνηθισμένες βλάβες ενός φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, την μπλε και τη μαύρη οθόνη.

1. Μπλε Οθόνη – Αίτια και τρόπος αντιμετώπισης

επισκευή laptop blue screen

Η μπλε οθόνη είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα που θα παρουσιαστούν κυρίως στους χρήστες των windows. Η «μπλε οθόνη», ή στην επίσημη αγγλική της ορολογίας «stop error», οφείλεται κυρίως σε δύο βασικούς παράγοντες.

Εμφάνιση ενός προβλήματος στο κομμάτι του software

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η μπλε οθόνη εμφανίζεται λόγω κατεστραμμένων αρχείων συστήματος των windows, ή λόγω κάποιου μη συμβατού driver. Η επισκευή του laptop σε αυτήν την περίπτωση είναι αρκετά απλή, αφού μια επαναφορά του συστήματος σε προγενέστερο χρόνο και μία επιδιόρθωση των κατεστραμμένων αρχείων των windows θα επιλύσει το πρόβλημα. Για την καλύτερη επιδιόρθωση των αρχείων των Windows θα χρειαστεί ένας διαθέτετε το λογισμικό τους. Αν δεν είστε κάτοχος λογισμικού Windows μπορείτε να το προμηθευτείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα πατώντας εδώ: Λογισμικό Microsoft Windows και Office.

Πρόβλημα στο hardware του laptop

Αν η επαναφορά του συστήματος και η αποκατάσταση των αρχείων δεν απέδωσε κάποιο θετικό αποτέλεσμα, τότε δεν αποκλείεται να έχει παρουσιαστή κάποια σημαντικότερη ζημιά στην μητρική, τις κάρτες RAM ή τον επεξεργαστή. Μια βλάβη στο hardware κομμάτι απαιτεί συνήθως την επισκευή από κάποιον εξειδικευμένο τεχνικό υπολογιστών. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να σας επαγγελματικές υπηρεσίες επισκευής και service laptop.

2. Μαύρη οθόνη – Πότε απαιτείται επισκευή laptop

επισκευή laptop black screen

Η «μαύρη οθόνη», παρουσιάζεται επίσης αρκετά συχνά. Προκειμένου να διαπιστώσετε το είδος της βλάβης που προκαλεί την μαύρη οθόνη, καλό θα ήταν να δοκιμάσετε μια σύνδεση με εξωτερική οθόνη ή τηλεόραση (μέσω HDMI).

Όταν το laptop λειτουργεί κανονικά στην εξωτερική οθόνη

Αν στην εξωτερική οθόνη λειτουργεί κανονικά, τότε η βλάβη σίγουρα οφείλεται στην οθόνη του laptop σας. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα η βλάβη να μην είναι αρκετά σοβαρή και να οφείλεται στα drivers της κάρτας γραφικών. Μια επανεγκατάσταση ή ενημέρωση των drivers της κάρτας γραφικών θα επιλύσει και το πρόβλημα. Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα δεν επιλυθεί, πολύ πιθανόν να έχει καεί κάποιο μέρος της οθόνης. Συνήθως αυτό θα είναι το inverter ή το black light, κάποιο καλώδιο ή ο πυκνωτής της οθόνης. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη η επισκευή laptop από κάποιον ειδικό, ο οποίος θα αναγνωρίσει εύκολα το είδος της ζημιάς και θα την επισκευάσει συνήθως με αρκετά μικρό κόστος.

Όταν ούτε η εξωτερική οθόνη ανταποκρίνεται

Αν από την άλλη ούτε η εξωτερική οθόνη λειτουργεί, τότε κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται η σε καμένο πυκνωτή της κάρτας γραφικών σας. Μια τέτοια βλάβη απαιτεί επισκευή ή αλλαγή της μητρικής σας.

επισκευή laptop