Η προστασία του laptop σας αποτελεί μια απαραίτητη διαδικασία προκειμένου να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας πλήρως λειτουργικό και χωρίς ανεπιθύμητες βλάβες. Τα λάπτοπ αποτελούν θα λέγαμε τα πιο χρήσιμα εργαλεία για όσους η εργασία τους απαιτεί χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Φοιτητές, πωλητές, επιχειρηματίες, αρθρογράφοι και χρηματιστές είναι μόνοι μερικές από τις κατηγορίες επαγγελμάτων που απαιτούν τη χρήση laptop. Προκειμένου να περιορίσετε τις ενδεχόμενες βλάβες και να καθυστερήσετε μια επισκευή laptop όσο το δυνατόν περισσότερο, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες.

Συμβουλές για την Προστασία του laptop σας

Αρχικά, στις περιπτώσεις που θέλετε να μεταφέρετε το laptop σας καλό θα ήταν να αφαιρέσετε όλες τις φορητές μονάδες αποθήκευσης (CD, DVD, usb) που υπάρχουν συνδεμένες στον υπολογιστή. Κάτι τόσο απλό πολλές φορές είναι η αιτία για σοβαρές βλάβες. Επίσης, φροντίστε να απενεργοποιήσετε το laptop και όχι να το θέσετε σε αναστολή λειτουργίας ή κατάσταση αναμονής. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγετε μια πιθανή βλάβη στον σκληρό σας δίσκο.

Ένα πράγμα που αρκετός κόσμος δεν γνωρίζει είναι ότι οι απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία μπορεί να οδηγήσουν στην δυσλειτουργία και στην φθορά ενός φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή. Προκειμένου πάντα να εξασφαλίζετε την προστασία του laptop σας, καλό θα ήταν όταν το μεταφέρετε από πολύ κρύους χώρους σε ζεστούς ή αντίστροφα, να περιμένετε κάποιο χρονικό διάστημα προτού το θέσετε σε λειτουργία. Καλό θα ήταν να

Η οθόνη του υπολογιστή σας είναι το πιο εύθραυστο μέρος του. Ο καθαρισμός της πρέπει να γίνεται μόνο με συγκεκριμένα πανάκια και χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Επιπρόσθετα, προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε την προστασία του laptop και συγκεκριμένα της οθόνης, καλό θα ήταν ακόμη και για μεταφορά από το ένα δωμάτιο στο άλλο να κλείνετε το καπάκι.

επισκευή laptop

Προστατεύστε το laptop χρησιμοποιώντας το σωστά

Η ορθή χρήση ενός laptop είναι και ο βασικότερος παράγοντας που θα εξασφαλίσει την προστασία του. Όταν εργάζεστε λοιπόν στον φορητό σας υπολογιστή καλό θα ήταν να απομακρύνεται από πάνω του συσκευές κινητών τηλεφώνων. Το μαγνητικό πεδίου που δημιουργούν μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα. Ορισμένες φορές παρεμβολές και από συσκευές όπως μια smart tv, ένα ψυγείο υψηλής τεχνολογίας κλπ. μπορούν να οδηγήσουν επίσης προβλήματα.

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας για την προστασία του Laptop είναι και η τήρηση της κατάλληλης θερμοκρασίας του υπολογιστή σας. Πολλές φορές, μια υπάρχουσα βλάβη στο laptop οδηγεί στην υπερθέρμανσή του. Με την επισκευή του laptop σας αυτομάτως αντιμετωπίζετε και την υπερθέρμανσή του. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που λειτουργεί και αντίστροφα. Η υπερθέρμανση του υπολογιστή σας μπορεί να οδηγήσει σε κάποια βλάβη. Η υπερθέρμανση αυτή συνήθως οφείλεται στην τοποθέτηση του λάπτοπ σε κουβέρτες μαξιλάρια κλπ.  Να φροντίζετε πάντοτε να τοποθετείτε το λάπτοπ σας σε μια σταθερή και επίπεδη επιφάνεια. Εναλλακτικά θα πρέπει να χρησιμοποιείται ειδική βάση με ανεμιστήρα.

Αν ωστόσο παρ’ όλες τις προσπάθειές σας να προστατεύσετε το laptop, σας παρουσίασε κάποια βλάβη, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Επικοινωνήστε μαζί μας και ένας τεχνικός υπολογιστών θα αναλάβει την άμεση επισκευή του, γλιτώνοντας σας από την ανάγκη για αγορά ενός νέου.